donderdag 19 oktober 2017

Feestelijk hapje met bleekselderij

Dit is écht een lekker hapje!
Heerlijk als voorgerechtje, misstaat niet op een buffet, en gewoon bij een goed glas wijn smaakt het ook prima....
Het is nu echt de tijd om bleekselderij te eten en ook in mijn tuin zijn ze allemaal (zo'n 20 stuks)tegelijk te oogsten......
Bleekselderij is een erg gezonde groente: ze bevat veel vitamine C en B en veel Kalium. Bleekselderij is licht verteerbaar, vochtafdrijvend, voorkomt een hoge bloeddruk en is cholestrolverlagend. De smaak is lichtpittig en je kunt het zowel rauw, gestoofd of gebakken eten. Het combineert eigenlijk overal goed bij......
So, try this at home!

Feestelijk hapje met bleekselderij

                voor 2 personen
Ingrediënten:
  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 80 g bleekselderij (3 à 4  stengels)
  • 1 klein uitje
  • olijfolie
  • versgemalen zeezout
  • versgemalen peper
  • 4 plakjes brie
  • 1 el pijnboompitten
Hoe maak ik het klaar:
Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat het ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak in een droge koekenpan de pijnboompitjes bruin.
Pel het uitje en snipper het fijn. Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in smalle boogjes. 
Giet een scheutje olie in een kleine koekenpan en fruit hierin het uitje samen met de bleekselderij. Breng op smaak met zout en peper en laat iets afkoelen.
Snijd de brie in plakjes en verdeel deze.....

in het midden over de bladerdeeg.
Schep daar bovenop de helft van het  groentemengsel

Vouw vervolgens de randjes naar het midden toe.
Dit mag best een beetje rommelig,voor een leuk en nonchalant effect.
Strooi de geroosterde pijnboompitjes erover en eventueel nog een paar stukjes brie.
Schuif in de oven voor 20 minuten....




..... en haal ze er goudbruin uit.
Smullen!

Hoewel...... doe niet net als mij, 
laat ze éérst een beetje afkoelen. ;)



Geen opmerkingen: