Ik had een loze hoek in de keuken. Eerst stond daar een junglegroen kastje met een terrarium op. Het vloekte bij mijn keuken. En daar weer bovenop mijn super droogkast, gemaakt door mijn lief. Dat was dan weer de link met mijn keuken.
Maar nu mijn kelderplanken zich volstapelen met potjes jam, chutney en augurken en vooral nu er heel veel flessen siroop en sap bij komen, leek het me beter die loze hoek eens te benutten. Gelukkig dacht mijn lief daar ook zo over en nu is het dit geworden:
Simpel maar praktisch.
Binnenkort staat het vast vol.
Dit weekend bakte ik appeltaart (jippie: weekend!) vooral om mijn val-appeltjes te gebruiken. Ik maakte deze klassieke appeltaart, maar dan wel met de helft volkorenmeel in het deeg. En in plaats van witte basterdsuiker (die was op!), gebruikte ik lichtbruine.
De aparte twist komt nu. Meestal maak je een beetje abrikozengelei om het voor de mooie glans over de taart te strijken. Ik had geen abrikozenjam en met zoveel zelfgemaakte jam in huis, ga ik uiteraard niets kopen. Ik gebruikte mijn courgette-citrusfruit jam. Drie eetlepels jam in een pannetje, twee eetlepels water erbij en even aan de kook laten komen, al roerend. Het werd een mooie gelei voor over de taart. En niemand heeft het verschil geproefd! ;)mijn appeltaart: klassiek met een aparte twist |
Daar heb je heel veel spullen voor nodig en die heb ik (nog) niet.
Niet getreurd, op Marktplaats staan verschillende mensen die hun wijn-maak hobby opgeven en verkopen. Natuurlijk niet in de buurt, maar zaterdag gaan we op familiebezoek en dan hoop ik heel veel spulletjes voor het wijn-maken te bemachtigen. Nu eerst afwachten of ik mijn druiven zo lang kan bewaren.....
Ik ben heel benieuwd! Het is best wel een ingewikkeld proces.
Maar als het lukt is het natuurlijk super leuk: je eigen flesje biologische wijn!!
druiven, druiven, druiven.... Wordt vervolgd |