Een beauty van een andijviekrop - rechtstreeks uit de moestuin - mocht vanavond
in quichevorm de maaltijd opvrolijken....
Andijvie is nu volop verkrijgbaar en vanaf deze maand komt ze niet meer uit de kas,
maar van de koude grond. Varieer lekker met deze gezonde groente,
die veel vitamine A en C bevat en wissel die stamppot eens af met deze quiche...
Andijviequiche met cashewnoten
Ingrediënten:
- 1 grote krop andijvie (ong. 600 g)
- 1 ui
- 2 el olijfolie
- 6 plakjes bladerdeeg
- 4 kleine eieren
- 175 g extra belegen kaas
- 150 g cashewnoten
- 150 ml sojaroom
- versgemalen zeezout
- versgemalen peper
Hoe maak ik het klaar:
Was de andijvie goed en laat uitlekken.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Neem een quichevorm van 26 cm doorsnede, vet in met wat boter of olie.
Vouw de plakjes bladerdeeg in de quichevorm en druk de naden goed aan
of gebruik vers bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem zodat de korst knapperig blijft.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel en snipper de ui.
Snijd de schoongemaakte andijvie in repen en verhit de olie in de wok.
Fruit de uisnippers een halve minuut en voeg dan de andijvie toe.
Roerbak kort tot de andijvie zacht is. Zet het vuur uit en laat staan.
Klop de eieren los met het zout, de versgemalen peper en de sojaroom.
Rasp de kaas en voeg 75 gram toe aan het eiermengsel. Voeg ook de cashewnoten toe.
Giet het vocht van het andijviemengsel af en voeg dit ook toe aan het eimengsel.
Roer door.
Schep in de met deeg bekleedde quichevorm.
Strooi de overgebleven geraspte kaas erover heen en schuif in de voorverwarmde oven.
Bak de quiche in 30 minuten gaar en goudbruin.
Serveer meteen.
Voeg in plaats van cashewnoten eens hazelnoten of walnoten toe.
Eet smakelijk!