Voor een egg-cellent Pasen, zijn deze gevulde eieren een must!
Hoewel ze een wat stoffig imago hebben, kun je qua smaak alle kanten op met de vulling.
Misschien maak je ze voor elke verjaardag klaar,
ik had ze nooit eerder gemaakt en ben verrast over het resultaat.
Ze zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook nog eens spotgoedkoop,
want in het voorjaar leggen bijna al mijn kippetjes dagelijks een ei.
Hoewel ik ze ook in de supermarkt heb zien liggen, is zelf maken veel leuker!
Een herwaardering voor het gevulde ei deze Pasen!
Kruidig gevulde eieren
voor 12 stuks
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 1 el mayonaise
- 1 el ketchup
- versgemalen zeezout
- versgemalen peper naar smaak
- 4 à 5 daslookbladeren (of bieslook en andere kruiden)
Hoe maak ik het klaar:
Kook de eieren in ruim water met een scheutje azijn (dan breekt de schil niet) in ongeveer 7 minuten hard. Laat de eieren 'schrikken' in koud water en laat even staan.
Pel de eieren en halveer ze in de lengterichting.
Haal met een theelepel de eidooiers eruit en doe ze in een apart schaaltje.
Laat de eierhelften staan.
Prak de dooiers fijn met een vork,
voeg mayonaise en ketchup toe.
Meng goed tot een smeuïge saus. Breng op smaak met peper en zout.
Was de daslookbladeren en snijd deze heel fijn!
Meng deze door de saus. Mix het geheel eventueel fijn met een staafmixer.
Gebruik een spuitzak met kartelmondje. Doe het mengsel in de zak en spuit in de eierhelften.
Zet de eieren tot gebruik koud weg.
Garneer eventueel met een mooi wit daslookbloempje, heel fijngeknipt daslookblad of bieslook.
Deze eieren zijn lekker als feestelijk hapje bij de maaltijd of geniet ervan at wine time!
Waarom eieren bij Pasen veel gegeten worden heeft niet zoveel te maken met de betekenis van Pasen, maar is meer praktisch: omdat in het voorjaar eieren overvloedig verkrijgbaar zijn!
En ja.... ze staan ook symbool voor nieuw leven.
Dat Jezus lééft nadat hij was gestorven, is waar christenen zó blij van worden met Pasen.