We bakken nog lekker even door.... deze keer is het de beurt aan de hartige wafel!
Suikervrij gebakken met vezels en groente; echt verantwoord!
Lekker als avondeten, met salade of soep of bij de lunch.
Beloofd is beloofd! Hier het recept.....
Hollandse wafels
voor 8 - 10 wafels
- 175 g bloem
- 75 g volkoren meel
- 2 tl versgemalen steenzout
- 20 g wijnsteenbakpoeder
- 3 eieren
- 2 dl havermelk of andere plantaardige melk, ongezoet
- 1,5 dl water
- 100 g bio roomboter
- 2 el tomatenketchup (of tomatenpuree)
- 2 tl pittige paprikapoeder
- 1 tl versgemalen peper
- 3 el pesto
- 3 - 4 tomaten
- 100 g jongbelegen kaas
als topping/beleg - 3 el basilicumpesto
- 100 g kaas
Hoe maak ik het klaar:
Doe de droge ingrediënten in een ruime kom, roer goed door en maak een kuiltje in het midden.
Doe de roomboter in een steelpannetje en laat smelten op laag vuur.
Breek een ei in het kuiltje en roer vanuit het midden los. Voeg ook de andere eieren toe. Vermeng de plantaardige melk met handwarm water en voeg onder voortdurend roeren scheut voor scheut toe.
Schenk vervolgens de gesmolten roomboter en de tomatenketchup erdoor.
Breng pittig op smaak met de versgemalen peper en paprikapoeder.
Roer ook de pesto erdoor.
Verwarm het wafelijzer voor op de hoogste stand en verdeel een klontje roomboter over
de wafelbakplaten. Snijd de tomaat in dunne plakjes en rasp de kaas.
Schep een ijslepel beslag in het wafelijzer en
verdeel er per wafel twee tot drie dunne plakjes tomaat over.
Doe er ook een handje geraspte kaas bij. Verdeel er weer wat beslag over
zodat de tomaat bedekt is en sluit het wafelijzer. Druk niet helelmaal dicht,
deze wafel blijft lekker dik.
Bak de hartige wafels in ongeveer 5 minuten
goudbruin, warm en knapperig.
Serveer de wafels met wat extra pesto en wat geraspte kaas.
Twee wafels als lunch en je kunt er de hele middag tegenaan.
Geniet van een hartige, gezonde, warme, voedzame wafel!
Hier wordt je blij van!
Na een lange winterstop leggen m'n kipjes weer eieren en
kan ik volop wafels bakken.
We wachten niet op het feestje, we maken het feestje zelf!
Deze maand nog een leuke winactie bij mijn blog over eieren,
ter ere van de verse eieren.... Blijf meelezen, hoor!