Wat is dat weer genieten: terug van vakantie heerlijk vers eten uit de moestuin!!
Dat heb ik toch wel gemist....
Dit jaar word ik super blij van de venkel, komkommer en de hoeveelheid eieren.
En ik besloot deze verse voedingsmiddelen te combineren in een eenvoudige, voedzame en
heerlijke maaltijd. Het werd een gevulde omelet met venkel,
Geserveerd met een eenvoudige salade uit de tuin met komkommer. Dát smaakte goed!
Gevulde venkelomelet
Ingrediënten:
- 1 - 2 venkelknollen (400 g)
- 2 rode uien
- 30 g roomboter
- 8 eieren
- 200 ml sojaroom
- versgemalen zeezout
- versgemalen peper
- bos bieslook
- 200 g feta of witte kaas
Hoe maak ik het klaar:
Pel en snipper de rode uien. Snijd het loof van de venkel.
Snijd de venkelknol in de lengte in kwarten en verwijder de harde middenkern. Ik nam anderhalve venkel, samen ruim 400 g.
Snijd de venkel in dunne repen en vervolgens in kleine blokjes.
Je kunt één dikke omelet bakken of twee dunnere omeletten. Ik koos voor het laatste.
Verhit de helft van de boter in de koekenpan(nen) en fruit de ui 1 minuut.
Voeg de venkel toe en bak op laag vuur 5 minuten.
Klop ondertssen de eieren los met de sojaroom en breng op smaak met de versgemalen peper en het zout.
Knip de bieslook in kleine stukjes boven de losgeklopte eieren en houdt een paar sprieten apart voor in een salade.
Schenk het eimengsel in de pan over de gebakken groente heen.
Verkruimel de feta boven de omelet en
leg een deksel op de pan.
Laat de omelet in 8 - 10 minuten garen op middelhoog vuur tot de eieren gestold en
de kaas gesmolten is.
Maak in de tussentijd een lichte salade voor erbij. Ik nam sla en komkommer uit de tuin,
verdeelde wat bieslook en pijnboompitjes erover en druppelde een lichte vinaigrette met pruimenazijn
(zie vorige blog) erover.
Bak in de tussentijd een stokbrood om erbij te serveren.
Laat de omelet uit de pan glijden en snijd in punten.
Serveer de omelet met brood en een lichte salade.
Variatie:
- voeg extra groente toe zoals blokjes paprika,prei of courgette
- vervang de feta door jong belegen geraspte kaas
- breng op smaak met verse kruiden als dille en peterselie
Als lunch is deze omelet ook een goed idee!
Geniet ervan!!