startpagina; recepten; kinderen; verzorging;

vrijdag 23 juni 2017

Aardbeien-passievruchtenmuffins

Alleen van de naam, ga je al watertanden, niet?!
Ik maakte heerlijke aardbeien-passievruchtenmuffins!
Aardbeien heb ik natuurlijk in overvloed uit m'n tuin en toevallig had ik ook nog wat rijpe passievruchten op m'n  fruitschaal liggen. Met veel passie - meer passie dan ooit ;) - maakte ik toen deze overheerlijke muffins.  Het leuke aan muffins vind ik dat het deeg lekker klonterig mag blijven en dat ze snel klaar zijn. Meestal zijn ze niet überzoet en ook deze aardbeien-passievruchtenmuffins bevatten weinig suiker! Wel zo fijn!

Aardbeien-passievruchtenmuffins

               voor 12- 15 muffins
Ingrediënten:
  • 200 g bio bloem
  • 230 g bio volkorenmeel
  • 15 g bakpoeder
  • 1/2 tl zuiveringszout
  • 70 g rietsuiker
  • 5 passievruchten
  • 150 g verse aardbeien
  • 1 ei
  • 1,5 dl sojamelk
  • 60 g  boter
Hoe maak ik het klaar:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Met een drupje olie vet je de muffinvorm in. Ik gebruik tegenwoordig een siliconenbakvorm en dat werkt fijn. De muffins wip je er na het bakken zó uit. Doe de meel, het bloem, het bakpoeder, het zuiveringszout en de suiker bij elkaar in een kom.
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes.
Roer ze door het meelmengsel.
Zet een pannetje op het vuur om de boter te laten smelten.
Snijd de rijpe passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees met de pitjes eruit.
Een passievrucht is rijp en zoet als de buitenkant van de schil heel erg rimpelig is.

Meng de passievrucht met de sojamelk en het ei en roer het door het meel.
Voeg ook de gesmolten boter toe en roer met een vork door elkaar.
Roer niet te lang, het beslag moet klonterig blijven.
Verdeel het mengsel over de vormpjes en bak de muffin in 10 tot 15 minuten goudbruin.
Vaak schakel ik de laatste minuut nog even de grillverwarming van de oven aan.
Laat de muffins wat afkoelen en haal ze uit de vorm.


Lauwwarm zijn ze heerlijk!
Eet ze zo vers mogelijk.
Garneer met wat poedersuiker en wat aardbeien.
Je kunt er ook opgeklopte sojaroom (of slagroom) bij geven.

De meeste Aardbeien-passievruchtenmuffins nam ik mee naar de open avond op de wijktuin.
Daar stond ik op het koffie/thee terras met allerlei versgebakken heerlijkheden.

Ze vonden er gretig aftrek, gegarneerd met aardbeitjes uit de wijktuin.
Heerlijk, die muffins!

Ze zijn er ook in hartige varianten.
Bak jij ze wel eens?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten