Fruitbonbon...... neem het deze keer gerust zó letterlijk mogelijk!
Men neme vers, zoetgeurend zomerfruit èn chocolade!!
Eenvoudig en in een handomdraai maak je zo je eigen fruitbonbons.
Fruitbonbons zijn niets minder en niets meer dan heerlijk vers zomerfruit gedipt in een romig zachte chocoladesaus.
Aardbeien, een trosje bessen, kruisbessen, frambozen, welk zacht en zoet zomerfruit je maar voorhanden hebt of wat er uit je moestuin komt, kun je dippen in chocolade en transformeren tot een fruitbonbon!
Fruitbonbons
Ingrediënten:
- vers zomerfruit zoals rode besjes, kruisbessen, frambozen, aardbeien
- 150 g pure chocolade
verder gebruikte ik ook:
- stoompan
- bakpapier
- bevroren koelelementen
Hoe pak ik het aan:
Het verse fruit was je, indien nodig en dep je voorzichtig droog. Houd het heel met het steeltje eraan.
Smelt de chocolade in een klein bakje op een stoompan. Of verwarm de chocolade au-bain-marie.
Je kunt ook melkchocolade of witte chocolade gebruiken, maar dat heeft een lager cacaogehalte en smelt veel minder mooi. Je krijgt dan vaak een korrelige structuur. Dit kun je soms nog goed krijgen door het toevoegen van een scheutje (soja)melk en door flink te blijven roeren.
Ik gebruikte pure chocolade en dat combineert geweldig bij het zoete van fruit.
Zo gauw de chocolade gesmolten is, kun je het fruit erin dippen.
Houd het vast aan het steeltje.
Leg de bevroren koelelementen klaar, met een stuk bakpapier eroverheen.
Leg het gedoopte fruit op het koele bakpapier en laat liggen tot de chocolade weer hard geworden is.
Natuurlijk moet je ze tussendoor ook even testen....... is de smaak goed? ;)
In de keuken waar ik aan het experimenteren was, werd het ondertussen een dolle boel. Want natuurlijk wilde iedereen die langs kwam wel even in het pannetje met donkerbruine inhoud kijken èn dopen èn helpen proeven. Heerlijk! Zó werd het bijna chocoladefondue.....
Zelfs met een heel klein beetje fruit en een enkele reep chocolade maak je in een handomdraai deze oog- en tongstrelende fruitbonbons. Decoratief bij een prachtig nagerecht, maar ook lekker bij een kopje (verse munt)thee.
Bestrooi voor een groots effect nog met wat poedersuiker.
Maak niet te veel, want deze fruitbonbons zijn niet lang houdbaar.
Maar........ who cares?!
Nu we het toch over chocolade hebben wil ik nog even DE WINACTIE onder jullie aandacht brengen.
Want naast het maken van deze fruitbonbons, wat iedereen kan, kun je een complete chocoladeworkshop winnen met de, inmiddels bekende patissier...... Vere Wijsman!
Je kunt haar sponsoren voor haar reis naar Ecuador, waar ze eind deze maand heen gaat.
Lees meer over Vere en haar project in mijn vorige blog hier!
Als je haar sponsort voor minimaal 5 euro, krijg je allereerst een heerlijke bouwsteen van chocola.
Maar als je bij je bestelling de code gebruikt: "tijd voor chocola" maak je bovendien kans op deze chocoladeworkshop.
Wat we gaan maken is nog even een verrassing. De datum zal ook pas in de nazomer worden afgesproken met de winnaar.
En je hebt vanaf vandaag precies nog 10(!) dagen de tijd!
Dus draag ook jij je steentje bij aan een betere wereld, waar cacaoboeren eerlijk betaald worden?
En bemoedig je Vere met haar project deze zomer?
Bel of stuur een Whatsappje direct naar Vere zelf op nummer: 06-38515313.
Of laat het weten via een reactie onderaan dit blog.
Zie ik jóu bij de chocoladeworkshop?!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten