startpagina; recepten; kinderen; verzorging;

vrijdag 27 oktober 2017

Pastasalade met babycourgettes

Als oktober doet alsof het nog zomer is, dan stel ik al die wintergerechten nog maar even uit en ga weer lekker aan de salade!

Deze lunchsalade is gezond, lekker en een goede variatie voor de lunch. En wát bijzonder: de cherrytomaatjes en allerlaatste piepjonge courgettes komen nog uit de moestuin. En dat eind oktober!!


Pastasalade met babycourgettes

                               voor 3 personen 
Ingrediënten:
  • 250 g volkoren penne
  • 4 piepjonge, oftewel babycourgettes
  • handje cherrytomaatjes
  • 10 bolletjes mozarella of 1 grote bol
  • 1/2 rode ui
  • 2 e.l. verse (kaneel)basilicum
  • 6 e.l. olijfolie
  • 4 e.l. balsamico azijn
  • zeezout en versgemalen peper
  • handje pijnboompitjes
Bereidingswijze:
Kook de pasta in 7 minuten beetgaar. Snijd de courgettes in de lengte in vieren.

Smeer ze op de snijvlakken in met olijfolie en grill ze in een grillpan. (Heerlijk, gegrilde courgette!)
Babycourgette kun je wel eens op de markt krijgen maar is vooral makkelijk van je eigen plant te oogsten. Misschien een aanrader voor volgend jaar?! ;). Deze kleine courgettes zijn lekker vol van smaak. 
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Snipper de ui, halveer de tomaatjes. Meng de ingrediënten voor de dressing in een grote kom. Roer de lauwe pasta door de dressing en voeg de nog warme courgette toe. Vervolgens de andere ingrediënten en
bestrooi met de pijnboompitjes.

Ik heb weer even voor een paar dagen salade..... heerlijk met deze temperaturen.
En wordt het toch wat kouder, dan eet je er een soup-in-a-cup bij :)

Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten