Elk moment van de dag is een goed moment voor een muffin!!
Deze bananenmuffins hebben geen excuus nodig. Ze zijn lekker zoet, oogstrelend mooi en snel klaar.
Deze bananenmuffins hebben geen excuus nodig. Ze zijn lekker zoet, oogstrelend mooi en snel klaar.
Ik maakte ze voor mijn birthdayparty deze week en ze vielen in de smaak!
En jij kunt ze nu ook maken met dit easy peasy recept!
Bananenmuffins
voor 12 - 15 stuks
Ingrediënten:
- 150 g volkoren meel
- 90 g bloem
- 10 g wijnsteenbakpoeder
- 90 g havermout
- 180 g witte basterdsuiker
- 60 g boter
- 2 dl sojamelk
- 2 eieren
- 2 middelgrote bananen
voor de topping: - 125 g roomkaas
- 2 el poedersuiker
- 2 tl citroensap
- biologische bananenchips
Hoe maak ik het klaar:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Het is een snel-klaar recept. Vet een muffinbakblik voor 12 tot 15 muffins in met boter of zonnebloemolie. Doe het meel, de bloem, het zout en de wijnsteenbakpoeder in een kom. Roer de havermout en de suiker erdoorheen. Maak een kuiltje in het midden.
Smelt de boter in een kleine pan. Prak de bananen fijn en klop de eieren los. Meng de gesmolten boter, de sojamelk, de eieren en de fijngeprakte banaan door elkaar.
Schenk dit mengsel in het kuiltje van het meelmengsel.
Schep het beslag kort door met een lepel. Het beslag moet klonterig blijven.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, iets onder de rand.
Bak de muffins in ongeveer 25 minuten goudbruin.
Laat ze op een rooster afkoelen.
Maak ondertussen de topping.
Vermeng de roomkaas met het citroensap en de poedersuiker.
Roer goed door tot je een glad en romig mengsel hebt gekregen.
Lepel dit op de muffins.
Steek in elk kloddertje room één of twee plakjes gedroogde bananenchips.
Een heerlijke, snel-klaar muffin is het resultaat.
Enjoy it!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten