startpagina; recepten; kinderen; verzorging;

maandag 4 februari 2019

Tagliatelle met paddenstoelen en rucola


Dat ze tegen kou kunnen, wist ik wel. Maar dat ze ook (matige) vorst en sneeuw kunnen verdragen... die ervaring had ik nog niet.
Ik heb het over rucola, die ik vandaag nog oogstte onder een dunne witte sneeuwlaag vandaan.

En kijk eens hoe fris ze er onder vandaan komt!!


Dat wordt vandaag dus een heerlijke zachtromige pasta, met een paddenstoelenroomsaus en als toegift knapperig groene rucola erdoor.

Naast alle stamppotten en maaltijdsoepen, is dit verwarmend en troostend lekker  in deze tijd van het jaar. Vandaag is het tijd voor comfortfood!


Tagliatelle met paddenstoelen en rucola

                        voor 4 tot 6 personen
Ingrediënten:
  • 425 g biologische tagliatelle 
  • 400 g kastanjechampignons
  • 3 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 ml lichte rode wijn
  • 250 ml sojaroom
  • 75 g rucola
  • versgemalen zeezout
  • versgemalen peper
  • evt geraspte kaas
Hoe maak ik het klaar:
Wil je echt goed uitpakken, dan kun je de tagliatelle ook zelf maken. 
Klik hier om te zien hoe je dat kunt doen. Dit is echt super lekker, maar trek er wel een paar uur voor uit.
Zet een pan met ruim water op voor de tagliatelle en kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snipper de gepelde ui. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in stukjes.
Verhit de olie in een ruime hapjespan en fruit de ui 4 minuten.


 Bak de champignons al omscheppend 5 minuten mee. Pers de knoflook boven het groentemengsel en bak nog 1 minuut. Roer de wijn en de sojaroom erdoor en laat de saus op middelhoog vuur een beetje inkoken. Breng op smaak met versgemalen zeezout en (vierseizoenen)peper.
Giet de tagliatelle af en voeg toe aan de champignonsaus.
Was de rucola en snijd deze iets fijner.

Schep de rucola erdoor en serveer direct.

Rasp nog wat oude kaas en serveer deze erop.

Eet smakelijk!



Op mijn eigen gekweekte champignons moet ik trouwens nog even wachten. Heb van de week een-van-de-herfst-overgebleven-kweekbak met champignons gekocht. Volgens de gebruiksaanwijzing op de doos kan ik over een week of drie, vier de eerste oogst verwachten. Ik ben reuze benieuwd en zit intussen al met mijn handen in de grond.
Zou ik over drie weken ook nog rucola kunnen oogsten...….?!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten