startpagina; recepten; kinderen; verzorging;

woensdag 25 september 2019

Snijbonen met mie en kokossaus

Je hebt ráre snijbonen: dunne, dikke, lange en korte en allemaal groeien ze dit jaar in mijn tuin!
Vroeger ver-af-schuw-de ik snijbonen..... vreselijk! Maar lekker of niet, dit heeft alles te maken met hoe ze worden bereid.
En ja..... vooral met op tijd plukken. Als de bonen iets te groot en te dik zijn, maken ze brede, scherpe draden aan.....
En ook al werden ze vroeger door de snijbonenmolen gedraaid - ja, ook door mijn eigen persoontje - het baatte niets. Die scherpe randen werden nog meer door het eten verspreid.... en vooral op mijn bord, naar het leek.

Dat ik ze nu zelf in mijn tuin heb, betekent een hele ommekeer. Ik vind ze lekker. Tuurlijk! Als ze op tijd geoogst, goed schoongemaakt, in grove ruiten gesneden en met dit lekkere recept met een Oosterse twist worden klaargemaakt, dan zijn ze heerlijk!


Heb jij nog een jeugdtrauma van deze groente?
Geef het een nieuwe kans, met dit recept.
Je bent heus geen rare snijboon als je dit lekker vindt!



Snijbonen met mie en kokossaus

                     voor 4-6 personen

Ingrediënten:
  • 500 g tofu
  • zonnebloemolie
  • 500 g mie
  • 650 g snijbonen
  • 400 ml kokosmelk
  • 6 el tamari of zoute ketjap
  • 2 tl komijnpoeder
  • 3 tomaten

Hoe maak ik het klaar:
De tofu gaan we frituren, maar dat kan eenvoudig in een laagje zonnebloemolie in een hapjespan.
Schenk er een laagje olie in en verhit dit. Snijd de tofu in blokjes. Voor een mooier resultaat kun je de tofu een nacht van de tevoren invriezen. De structuur wordt steviger.

Frituur de tofublokjes op hoog vuur in 10 minuten lichtbruin met een knapperig korstje.
Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Was de snijbonen, haal de puntjes aan de uiteinden weg en snijd de bonen in grove ruiten.
Zet water op voor de mie in een ruime pan. Als het water kookt, voeg je de mie toe
 en na 1 minuut de snijbonen. Kook ze 5 minuten mee.

Giet af en laat staan.
Verhit de kokosmelk in een hapjespan, voeg de komijn en de tamari of zoute ketjap, toe.
Breng aan de kook. Voeg dan de knapperig gebakken tofublokjes toe en verwarm vijf minuten mee.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg ze toe. Verwarm nog één minuut.

Schep de mie met snijbonen warm op de borden en serveer met de tofu-in-kokossaus.
Een smaakvol gerecht, wat Oosters aandoet.
Zonder dierlijke producten, maar die mis je niet.

Eet smakelijk!! 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten