startpagina; recepten; kinderen; verzorging;

zaterdag 31 oktober 2020

Tulbandcake met advocaat

Zelf advocaat maken is een leuk werkje en met een restant wat ik nog in de koelkast had staan, 
bakte ik deze lekkere tulbandcake.


Dat ik dit niet eerder bedacht!!
Nu in de herfst is het gezellig om te bakken en heerlijk om te genieten van de geur 
van versgebakken cake of koekjes. Kruip lekker bij de kachel en geniet van het binnen-zijn.
 Ik verklaar het bakseizoen voor geopend!



Tulbandcake met advocaat

 

Ingrediënten:
  • 120 g bloem
  • 120 g volkoren meel
  • 1 el bakpoeder
  • snufje versgemalen zout
  • 150 ml advocaat
  • 250 g roomboter
  • 100 g poedersuiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • 4 eieren


Hoe maak ik het klaar:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zeef de twee soorten meel samen met het bakpoeder en het zout twee keer voor een luchtig resultaat.
Doe de boter - die op kamertemperatuur is - samen met de suiker in een ruime kom. Mix de boter met de suiker licht en romig. 
Voeg één voor één de eieren toe en mix elke keer goed tot het ei is opgenomen. 

Voeg de advocaat toe en mix tot een egaal beslag. Schep elke keer een lepel van het meelmengsel
 door het eimengsel en mix op lage stand het meel erdoor.
Vet een tulbandvorm licht in met een klein beetje zonnebloemolie 
en schep het cake-advocaatbeslag in de vorm.
Zet in de voorverwarmde oven en bak in 50 minuten gaar en goudbruin.
Prik erin  om te kijken of ook het midden gaar is.
Is de cake gaar, laat hem dan in de geopende oven afkoelen.

Een plaatje, is het niet?
En lekker?
Mmmm... probeer zelf maar eens!
Strooi er wat poedersuiker overheen voor een feestelijk effect.
De cake is binnenin licht geel door de advocaat, maar de èchte advocaatsmaak proef je niet duidelijk.
De alcohol in de advocaat is door het bakken verdwenen.....
Nog een beetje warm en net uit de oven is deze luchtige tulband ver-ruk-ke-lijk!
Ook voor kinderen....

Heb je veel eieren over en wil je eens zelf advocaat maken?
Klik dan hier.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten