Deze mooie en lekkere hazelnootchocoladeroosjes zijn echt een schot in de roos!
Je maakt ze in een handomdraai met maar drie ingrediënten.
Ze smaken heerlijk: een fijn, klein hapje bij de thee;
lekker snel te maken op een drukke doordeweekse dag!
Zo verfijnd als ze eruit zien, zie je dat er niet aan af!
Natuurlijk maakte ik ze met mijn zelfgemaakte hazelnootchocoladepasta,
zoals beloofd!
Hazelnootchocoladeroosjes
Ingrediënten:
- 1 rol vers bladerdeeg
- 2 el hazelnootchocoladepasta
- 15 g hazelnoten, ongebrand en ongezouten (zelf geraapt?!)
Hoe maak ik het klaar:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol de deeglap uit en smeer een dikke laag hazelnootpasta op één helft.
Vouw de deegplak dubbel.
Snijd in repen van 1,5 cm dik.
Neem een dubbelgevouwen reep voorzichtig bij de uiteinden vast.
Draai in tegengestelde richting.
Neem één uiteinde van de gedraaide reep en drapeer deze voorzichtig
rondom het andere uiteinde: het hart van de roos.
Leg dit hazelnootchocoladeroosje op een met bakpapier beklede bakplaat
en doe hetzelfde met de andere repen.
Leg de ongebrande hazelnoten tussen een theedoek en rol er met een deegroller overheen,
om grof te verkruimelen,
Strooi het hazelnootkruim over de roosjes.
Schuif de roosjes in de voorverwarmde oven en bak ze in 15 minuten goudbruin en gaar.
Zijn ze niet bruin genoeg, bak ze dan nog een minuutje met de grilstand aan.
Serveer meteen voor het lekkerste resultaat.
Bewaren tot de volgende dag in een goed afsluitbare trommel kan ook.
Halveer dit recept als het teveel is.
Doordat ik mijn zelfgemaakte hazelnootchocoladepasta gebruikte,
zit er weinig suiker in: een gezond hapje!
Tijdens de grote bakwedstrijk maakte jongste zoon deze roosjes op verschillende manieren klaar.
Bedankt voor de inspiratie....
Dit is mijn variatie!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten