Noem het ouderwets of dat ik niet meega met de tijd, want hoewel pepernoten en chocoladeletters
al vanaf augustus in het schap lagen, koop ik ze pas wanneer het november is.
Vanaf deze week heb ik ze dus in huis.
En ook mijn pagina Sint en Kerst is vanaf nu weer te lezen (klik).
Ik probeer te leven met de seizoenen en dit hoort hierbij, vind ik.
Om te vieren dat het nu bijna Sinterklaastijd is, maakte ik marsepeinen aardappeltjes.
Je kunt ze lekker vinden (oh ja!!) of niet, ze horen bij Sinterklaas.
En natuurlijk zijn ze zelfgemaakt vele malen lekkerder. Hoewel Peter Zoetekauw ze niet zó zoet vond...
Ja dûh: de marsepein bevat verhoudingsgewijs meer amandelen en dan is er minder ruimte voor suiker.
Ook maken? Dát kun je best!
Marsepeinen aardappeltjes
Ingrediënten:
Het zelf maken van marsepein is een koud kunstje en kost je maar drie ingrediënten. Maak het wel een dag van tevoren zodat de smaken goed op elkaar kunnen inwerken.
Neem een stukje marsepein ter grootte van een walnoot en werk met natte handen. Rol tussen je beide handen tot ronde balletjes. Wordt de marsepein tussentijds te droog, maak je handen dan opnieuw vochtig.
Meng de poedersuiker met de cacao en roer door elkaar.
Wentel elk marsepeinen balletje door dit suiker-cacao mengsel.
En klaar zijn je marsepeinen aardappeltjes.
Ik moest speciaal voor de foto nieuwe balletjes maken, want voor ik er erg in had,
waren de eerste aardappeltjes al verdwenen. Zó lekker zijn ze!
Natuurlijk kun je de witte marsepein uit dit zelf-maak recept ook een kleurtje geven ,
lekker gaan fröbelen en allerhande figuren maken.
Heb jij al zin in de feestmaand?!
Geniet van de plannen en de voorpret....
en van deze marsepeinen aardappeltjes!