Komkommerhapjes bij de borrel zijn een goed idee om lekker light te snacken.
Zeker als deze komkommers vol van smaak zijn, vers uit de tuin!
Ik schreef het al eerder: het is een goed komkommerjaar in m'n moestuin!
Ik heb zo'n geweldige oogst dat ik bijna dagelijks komkommer eet: kinderen nemen
een halve komkommer mee als pauze hapje, ik maak salades en deel uit aan de buren.
Dit is óók een leuk idee: komkommerbakjes vullen met vers gemaakte kruidenkaas.
of een (gekochte) vulling naar keuze.
Ik maakte van verse eitjes een eiersalade en ook dat smaakt goed in deze komkommerbakjes!
Komkommers zijn altijd lekker als snack, size doesn't matter...
Voor dit idee nemen we overigens een groot exemplaar.
Komkommer bevat 95% water en erg weinig calorieën. Je kunt je slank eten aan komkommers
en wanneer je dagelijks een flink stuk eet,
kunnen gifstoffen sneller je lichaam verlaten.
In de schil zit veel vitamine C, kies daarom voor een biologisch exemplaar
en eet de schil erbij!
Eet altijd gevarieerd en gezond!
Gevulde komkommer
Ingrediënten:
- 2 komkommers
- vulling van kruidengeitenkaas
kruidenkaas - 150 g geitenkaas of roomkaas naturel
- 2 kleine teentjes knoflook
- 2 takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- 3 sprieten bieslook
- 5 takjes peterselie
- 6 blaadjes basilicum
- 1 takje citroenmelisse of munt
Hoe maak ik het klaar:
Maak eerst de kruidenkaas voor de vulling.
Je kunt zachte geitenkaas gebruiken of een bakje roomkaas.
Prak de kaas zacht in een schaaltje. Pers de knoflook erboven uit en roer door.
Snijd de kruiden fijn en bewaar iets voor de garnering (of pluk wat extra). Verdeel de gehakte kruiden
goed door de zachte kaas.
Haal de uiteinden van de komkommers, was ze maar schil ze niet. Snijd beide komkommers overdwars in vier dikke plakken van zo'n 5 - 6 cm.
Hol deze komkommerstukken uit met een lange lepel of meloenbolletjesboor
en zorg dat je rondom een centimeter overhoudt.
De komkommerpulp die je eruit haalt, gooi je natuurlijk niet weg.
Gebruik het in een groene smoothie, voor de gazapacho of in de coole komkommersoep (klik).
In een bakje in de koelkast kun je deze pulp nog een paar dagen bewaren.
Je kunt deze komkommerbakjes nu vullen met de kruidenkaas of een vulling naar keuze.
Op de foto zie je een komkommerbakje gevuld met 'heksenkaas', zelfgemaakte eiersalade (klik)
en de zelfgemaakte kruidenkaas.
Gebruik diverse kruiden zoals een toefje peterselie, wat rozemarijnnaaldjes
of wat sprietjes bieslook als garnering.
Serveer deze gezonde hapjes meteen.
Lekker op een borrelplank, als voor- of bijgerechtje of bij de lunch.
Geniet ervan!
Wil je wat kleinere hapjes serveren of heb je wat kruidenkaas over?
Snijd de komkommer in plakjes van 1 cm en lepel een hoopje kruidenkaas erop.
Lekker snel en makkelijk!
Geniet van komkommer, want dít is het seizoen van deze gezonde vruchtgroente.
Eet jezelf slank en gezond!