Dik of dun, krom of recht, groot of klein, groen en geel: ze mogen allemaal in mijn soep!! Dit recept voor coole komkommersoep is al jaren een favoriet van me.
Dit jaar maak ik 'm van mijn eigen overvloedige oogst, want het is nú komkommertijd!
Dit jaar maak ik 'm van mijn eigen overvloedige oogst, want het is nú komkommertijd!
Heb je geen komkommers in een kas? In deze tijd zijn ze in de winkel ook niet duur. Koop er gerust een paar extra om deze lekkere soep eens te proberen!
Ik deel het recept! Genoeg voor 8 personen.
Coole komkommersoep
Ingrediënten:
- 3 grote komkommers
-
3 sjalotjes
- 3 middelgrote aardappels
- 50 g boter
- 1,5 l groentebouillon
- 1/2 tl kruidenzout
- 1/2 tl dragon
- 1/2 tl dille
- 1,5 dl sojaroom
- evt. vers gemalen peper
Hoe maak ik het klaar:
Was de komkommers, schil ze als ze niet biologisch zijn, en snijd ze in dunne plakken. Houd een paar plakjes achter voor de garnering.
Snijd de sjalotjes in ringetjes. En houd ook hier een paar ringetjes achter voor de garnering. Maak de aardappels schoon en snijd ze in kleine blokjes.
Laat de boter in een grote (soep)pan smelten. Wil je volledig vegan? Vervang dan de boter door zonnebloemolie. Voeg de sjalotjes toe en fruit ze op laag vuur tot ze glazig zien. Laat ze vooral niet bruin worden! Voeg de komkommer en de aardappelblokjes toe. Heerlijk, ook de aardappels en de sjalotjes zijn uit eigen tuin! Fruit ze, al omscheppend, mee. Voeg de bouillon, de kruiden en het kruidenzout toe en breng aan de kook. Laat het met de deksel op de pan zo'n tien tot vijftien minuten zacht doorkoken. Laat de soep afkoelen, pureer hem met een staafmixer.
Klop er de sojaroom doorheen, voeg versgemalen peper naar smaak toe. Verwarm de soep niet meer.
Zet de soep een paar uur in de koelkast en serveer cool!
Garneer met de sjalotringetjes, de plakjes komkommer en eventueel een blaadje munt.
Op een warme, zonnige dag een lekker soepje bij de lunch of voor het diner of de bbq...... dat gaat er wel in, toch?!
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten