startpagina; recepten; kinderen; verzorging;

donderdag 6 april 2023

Magnolia feestdrankje

Je ziet haar in het voorjaar als eerste volop bloeien.... de Magnolia! Wat een prachtige 
bode van het voorjaar is deze boom. En de bloemen ruiken ook nog eens heerlijk!
Tijdens een feestelijk weekend maakte ik een verrassend welkomstdrankje met magnolia!
De magnoliasiroop maakte ik vorig jaar al. Ze is lang houdbaar...
Heb je nog geen magnoliasiroop in huis?
Je kunt 'm makkelijk zelf maken en als je vandaag begint ben je op tijd voor Pasen....
Lees  hier hoe je aan de slag gaat!

Op het weekend waar ik dit als welkomstdrankje serveerde, maakte ik 'm op gevoel.
 Door de hectiek had ik pas later tijd om zelf te proeven. Ik was blij verrast: dit is ver-ruk-ke-lijk! 



Magnolia feestdrankje

     per glas

Ingrediënten:
  • 60 ml magnoliasiroop
  • 1 dessertlepel vanille-ijs  (12 gram)
  • 1 kers (diepvriesfruit)
  • 2 blaadjes magnolia roze/wit
  • afvullen met een drank naar keuze
       ook nodig
  • champagneglas
  • wat citroensap of water
  • beetje suiker

Hoe maak ik het klaar:
Deze hoeveelheden zijn afgestemd op een champagneglas. Wanneer je dit niet hebt, kun je ook een  wijnglas gebruiken of je koopt plastic champagneglazen die je kunt hergebruiken. 
Een suikerrandje is extra feestelijk en maak je eenvoudig door wat water of druppels citroensap met je vinger aan de bovenrand rondom aan te brengen. Dep het glas vervolgens in een schoteltje met suiker et voilá... klaar is je chique suikerrandje!
Schenk de magnoliasiroop in het glas.
Schep er een lepeltje vanille-ijs en de kers in.
Schenk er naar keuze water, bruisend water, vlierbloesemchampagne, prosecco of witte wijn bij.
Let op! Bruisende drankjes gaan snel over het suikerrandje heen.
Knip een roze of rozewit magnoliablad in en schuif over de rand van het glas.
Serveer direct en geef er een ijslepel bij om de kers eruit te lepelen.
Nou! Hier maak je indruk mee!

Het magnoliablaadje - hoewel niet zo zoet van smaak 
als je zou verwachten - is niet alleen decoratief maar kun je er echt bij opeten.

Dit bijzondere drankje past goed bij allerlei feestjes!
 Omdat Pasen altijd in de lente valt wanneer de magnolia volop bloeit,
is het een heel geschikt drankje als spoom of appetizer bij 
een feestelijke Paasbrunch of het Paasdiner.


Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten