Iedereen houdt van basilicum!! Dit smaakvolle kruid heeft niet alleen een heerlijke geur,
maar is ook erg gezond. Ik maakte basilicumolie omdat dit koningskruid - zoals het ook
wel genoemd wordt - in overvloed in mijn tuin groeit.
Deze aromatische olie druppel je als verfijnde smaakmaker over gerechten zoals
pizza, salades, bruschetta. Waar denk jij dat dit nog meer lekker bij smaakt?
Het mag eigenlijk geen recept heten, zó simpel is het... maar het is té lekker om niet te delen.
Mijn werkwijze!
Basilicumolie
Ingrediënten:
- 50 g verse basilicum
- 500 ml goede olijfolie van eerste persing
Hoe maak ik het klaar:
Was de verse basilicum goed.
Laat uitlekken in een vergiet. Droog de basilicum een uurtje op 35° C.
Ze is dan halfdroog. Je kan dit ook bereiken door de basilicumblaadjes een dag
op een zonnige plek te laten liggen.
Doe de goede olijfolie in een blender, voeg de basilicumblaadjes toe en
mix op de hoogste stand een minuut tot de basilicum fijn en goed vermengd is met de olie.
Dit kun je ook verkrijgen met een staafmixer.
Schenk de olie in een mooi flesje.
Bewaar niet in de koelkast!
Je kunt deze zelfgemaakte olie cadeau geven voor een bijzonder gebaar!
Breng salades en andere gerechten op smaak door er wat van deze geurige olie over te druppelen.
Basilicum smaakt altijd lekker! Houdbaar ongeveer 4 tot 6 maanden.
Je kunt basilicum door en door drogen en ook 's winters deze olie
maken van gedroogde basilicum.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten