De peperplanten in de kas, geven nog steeds pepertjes in alle kleuren van de regenboog.
Op de valreep maak ik een lekkere, pikante hummus
met deze verse pepers.
Want hummus is hier in huis een favoriete spread en ook heerlijk makkelijk zelf te maken.
Kijk en doe maar mee...
Pikante hummus
Ingrediënten:
- 125 g gekookte kikkererwten
- 1/2 citroen
- 2 el water
- 2 kleine, pittige pepers
- 1 teentje knoflook
- 1/2 el tahin
- 2 - 3 el goede olijfolie van eerste persing
- snuf gerookt paprikapoeder pittig
- snuf gemalen zeezout
Hoe maak ik het:
Heb je geen gekookte kikkererwten, dan kun je 50 g kikkererwten weken en koken.
Rooster de verse pepers 20 minuten in een hete oven van 200°C tot het velletje bruin tot zwart geblakerd ziet. Combineer het met het bakken van koekjes of een ovengerecht, dat scheelt energie.
Doe de kikkererwten samen met het water in een kom en mix met de staafmixer fijn. Pers de citroen uit en voeg één eetlepel toe aan de kikkerwten. Pers het teentje knoflook uit en voeg toe. Mix door elkaar.
Tahin is een sesampasta en kun je makkelijk zelf maken (klik), voeg een halve eetlepel toe.
Neem de geblakerde pepertjes en verwijder
het buitenste velletje, de zaadjes en zaadlijsten. Roer het vruchtvlees
door de kikkererwten en mix alles weer goed door. De hummus kleurt helaas
niet mooi rood door de pepers.
Voeg de olijfolie toe om een smeuiige pasta te krijgen en breng op smaak met zeezout.
Doe in een mooi bakje en bestrooi met de pittig gerookte paprikapoeder.
Hummus wordt ook wel geschreven als hoemoes, hoummous of humus en is een
Midden Oosterse kikkererwtenpuree met tahin en kan goed op smaak gebracht worden
met allerlei specerijen en groentes.
Serveertips:
- eet het als broodbeleg
- smeer het op een wrap en vul aan met sla en stukjes vega burger
- gebruik het als dip voor tortillachips
- of als groentedip. Neem stevige groentes zoals wortel, bleekselderij, radijs...
- gebruik het als spread voor op toast...
Mmmmm.... dit hoef je niet meer in de winkel te kopen.
Zelf maken is veel leuker en goedkoper!