startpagina; recepten; kinderen; verzorging;

donderdag 14 maart 2024

Witlofcroissant

Deze witlofcroissant combineert op een verrassende manier
 de klassieker 'witlof met ham en kaas' met de overbekende ham-kaascroissant.
Ze geeft een gezonde touch aan je lunch of een verrassende wending aan je diner.
 
Moet je voor deze witlofcroissant een echte lof lover zijn? Om te verzinnen wel, 
maar deze snack, in de vorm van een croissant, smaakt gewoon erg goed! 
En de witlof is niks bitter.

Hoewel de naam vermoedt dat deze witlofsnack van croissantdeeg is gemaakt  
- wat zeker kan - kreeg ik de associatie vanwege de halvemaan vorm 
en de combi ham/kaaas.
Echt croissantdeeg bevat heel veel boter, suiker en is volgens officiële bakkersterminologie 
'getoerd gerezen deeg'. Ik koos voor lekker makkelijk bladerdeeg.

Voor deze snack heb je maar 5 ingrediënten en maar 5 minuutjes tijd nodig.
Wát wil je nog meer?



Witlofcroissant

     2 stuks

Ingrediënten:
  • 1 stronkje witlof
  • 2 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 2 plakken vegetarische ham
  • 6 plakjes extra belegen kaas
  • 1 el sojaroom
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 tl hennepzaad


Hoe maak ik het klaar:
Verwarm de oven voor op 200° C.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg en trek of rol uit tot een rechthoek.
Was de witlof en halveer het stronkje in de lengterichting.
Verwijder de bittere kern.
Leg het plakje ham op de bladerdeegrechthoek en daarop het halve witlofstronkje. Rek het bladerdeeg uit wanneer het nog te klein is.
Geef twee tot drie overlangse insnijdingen om de witlof te kunnen buigen tot een halve maan vorm.
Tijdens het bakken buigt het makkelijk weer recht.
Rol de plakjes kaas over de witlof in ham en vouw daarna het deeg er strak overheen.
Maak ook de zijkanten dicht.
Door de kaasplakjes krijg je het idee van gerold croissantdeeg.
Bestrijk de bovenkant met de sojaroom. Je kunt ook wat losgeklopt ei gebruiken.
Bestrooi met de gedroogde tijm en het hennepzaad.
Dit ziet er mooi uit.

Schuif de croissants in de voorverwarmde oven en bak in 15 minuten gaar en goudbruin.
Laat wat afkoelen en serveer.

Lekker als bijgerecht, lunch of gezonde snack.
Zo krijg je op een ander moment toch lekker je groente binnen!!
Twee snacks als avondmaaltijd? Soepje vooraf, saladetje erbij? Kan prima!
Je bent snel en gezond klaar voor de dag!

Je eet origineel, krijgt witlof op een verrassend lekkere manier binnen en 
je bent ook nog eens snel klaar.
Wie wil dit nou niet?!

Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten