Rabarberlovers opgelet! Het is weer tijd voor rabarber!
Deze lekkere koekjes maakte ik vorig jaar in de vorm van bars en deelde ik nog niet hier.
Nu maak ik ze als petit fours:
een verfijnd hapje waar je met moeite van af blijft.
De zachtzoete vulling met een licht zuurtje zit op een knapperige bodem en is onweerstaanbaar!
De rabarber voor deze petit fours komt uit mijn tuin,
Het rabarberseizoen loopt van half april tot eind juni.
De hoogste tijd om deze lekkere petit fours zelf te maken, nu het rabarberseizoen is!
Rabarber petit fours
Ingrediënten:
- 80 g bloem
- 50 g volkoren meel
- 65 g suiker
- 115 g roomboter
- rhubarb curd
- witte chocolade
en verder - browniebakvorm van 24 x 24
- blaadjes munt of citroenmelisse
- pareltjes
Hoe maak ik het klaar:
Ken je lemoncurd? Dit kun je ook maken met rabarber wat rhubarb curd oplevert. Voor dit recept heb je ongeveer 500 g rabarber nodig. Klik snel hier om te kijken hoe je dit maakt. De rhubarb curd uit dit recept is voldoende voor twee keer deze petit fours.
Ik heb al een pot rhubarb curd staan en ga gelijk verder met de petit fours.
Verwarm de oven voor op 175° C.
Vet een browniebakvorm in en bekleed met bakpapier.
Doe de suiker, de roomboter in blokjes gesneden en de beide meelsoorten in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Rol uit tot een dunne plak en leg het in de bakvorm of druk het deeg er plat in.
Zet in de voorverwarmde oven en bak in 20 minuten gaar en krokant.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Verdeel dan een laag rhubarb curd van ongeveer 1 cm dik over de bodem
en zet de vorm zo'n 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Smelt de witte chocolade au-bain-marie en verdeel in strepen over de koek.
Halveer de koek en snijd in zes tot zeven repen.
Bij grote trek neem je een reep.
Voor de petit fours snijd je de repen in drieën.
Decoreer de petit fours verder naar keuze, ik nam een zilveren pareltje en
een klein blaadje munt of citroenmelisse.
Zet de petit fours in de koelkast tot gebruik.
Serveer bij een high tea of gewoon een kop thee.
Mjummmm!
Geniet ervan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten