Da's leuk! En erg lekker: deze daslooksoufflétaartjes!
We zijn alweer over de helft van het daslookseizoen en ik heb dit voorjaar nog geen enkel
recept gedeeld. Hier komt er dan eentje, want daar zaten jullie natuurlijk met smart op te wachten.
(Ha, niet dus...)
Met verse daslook plus de bloempjes, verse eitjes van de kippen en minimale inspanning presenteer
ik met trots deze koolhydraatarme en proteïnerijke soufflétaartjes!
Lekker als lunch of voorgerechtje!
Daslooksoufflétaartjes
voor 2 stuks
- 4 eieren
- 20 g daslook of 10 blaadjes plus enkele bloempjes
- 2 el sojaroom
- 1 tl geroosterd paprikapoeder
- snuf cayennepeper
- snuf versgemalen zeezout
- 1/2 el tomatenketchup
- 1 el maizena
- 50 g jongbelegen geitenkaas
- wat boter voor het invetten
- 1 el paneermeel
ook nodig: - 2 eenpersoons soufflévormpjes
Hoe maak ik het klaar:
Was de daslook en snijd heel fijn.
Verwarm de oven voor op 175° C.
Klop de eieren goed luchtig samen met de sojaroom. Voeg het paprikapoeder, de cayennepeper en de fijngesneden daslook toe en meng het geheel goed door elkaar. Voeg de tomatenketchup toe. Zeef de maïzena en rasp de kaas. Voeg ook deze toe.
Vet de soufflévormpjes in met de boter, bestrooi ze met paneermeel en schud de overtollige
paneermeel eruit. Hierdoor zal de boter tijdens het bakken niet naar beneden zakken.
Verdeel het kaas-eimengsel over de vormpjes en zet deze in een ruime ovenschaal of braadslede.
Vul deze met kokend water tot de vormpjes voor de helft of driekwart onder staan.
Door het water zullen de soufflétaartjes geen harde korst krijgen.
Bak de soufflétaartjes in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten gaar.
Neem de vormpjes uit de oven en laat iets afkoelen.
Stort de soufflés op twee bordjes.
Garneer met een paar daslookbloempjes - die smaken nog wat pittiger dan de blaadjes - wat
groen, een pluk alfalfa en wat kerstomaatjes.
Hoeft het niet koolhydraatarm geef er dan geroosterd brood bij.
Eet smakelijk.
Tips en variaties:
- om een echt luchtige soufflé te krijgen, scheid je de eieren en klop je het eiwit tot stijve pieken voordat je dit voorzichtig door het daslook-kaas-eimengsel spatelt; bij deze soufflétaartjes hoeft dit niet perse, maar het rijst dan ook niet echt
- je kunt kaas naar smaak gebruiken, net wat je lekker vindt
- je kunt dit recept makkelijk halveren of juist verdubbelen als je met meer bent ;)
- ik was de tomatenketchup vergeten... waarschijnlijk ziet het soufflétaartje er mét ketchup wat roze gekleurd uit
- je kunt dit soufflétaartje ook met groene keukenkruiden maken, dan kun je dit het jaar rond klaarmaken
- andere daslookrecepten vind je hier! Het daslookseizoen loopt nog tot ongeveer half mei
Ga jij deze daslooksoufflétaartjes een keer maken? Ik vind het leuk als je dat deelt :)