Graag wens ik jullie allemaal een prachtig kerstfeest toe!
Het is een heel bijzonder jaar, waarin het leek of alles veranderde,
maar de betekenis van Kerst blijft hetzelfde.
Het mooiste cadeau voor mensen....
Een zó belangrijk feit dat de jaartelling opnieuw is gestart in Christus' geboortejaar.
Je mag deze boodschap doorgeven, een licht zijn voor een ander, in deze verwarrende tijd.
Dat hoeft overigens niet met dure cadeaus....
Laat maar los dat niet alles kan, geniet van wat wel mag en van wat je hebt.
Ik zou geen foodblogger zijn als ik niet ook wat aandacht aan eten besteedt....
Als je me al langer volgt, weet je dat ik niet alleen vegetarisch eet, maar ook zoveel mogelijk biologisch,
groenten vanuit het seizoen eet èn het mag niet teveel tijd en werk kosten.
Ahum.... leg ik de lat wat hoog?!!
Ik zou ook weleens bij mensen in de keuken mee willen kijken, maar de foto's uit de magazines
en de drie sterren receptideeën die uren en uren werk kosten.... daar begin ik niet aan,
ook niet met Kerst.
Benieuwd hoe mijn vegetarische Kerstdiner er dit jaar uit ziet?
Ik geef je een kijkje in mijn keuken...
Al jaren is het voorgerecht met Kerst èn overigens ook het nagerecht.... hetzelfde.
Ik doe daar mijn kinderen, vooral degenen met een autistisch trekje, een groot plezier mee.
Het hoofdgerecht is altijd wisselend net als de bijgerechten.
Hier komt 'ie:
Kerstdiner
2020
Paddenstoelenragout
in bladerdeegbakje
*
Spoom
met vijgen
*
Pompoenrisotto
met paddenstoelen
&
Sjalottentaartje
*
Grand
dessert
*
Koffie/
thee met chocola
Ik begin altijd met een bladerdeegbakje - tegenwoordig in de vorm van een dennenboom - gevuld met verse paddenstoelen ragout. Dit jaar maak ik zelf wat bakjes van filodeeg in een muffinvorm.
Ik maak mijn paddenstoelenragout altijd volgens het recept wat over mijn Shepherd's pie gaat (klik)
Wanneer ik een restaurantervaring aanbiedt, serveer ik vaak een spoom.
Dit is een verfrissend, snel en lekker tussengerechtje wat ik nu ook voor ons gezin ga klaarmaken met vijgen.
Het recept deel ik pas na Kerst, eerst even uitproberen.
Maar ik wed dat het ook bij andere gelegenheden smaakt.
Voor het hoofdgerecht kies ik dit jaar wat ik zelf het allerlekkerst vind: een romige risotto.
Dit jaar van pompoen en feestelijk geserveerd in een pompoen. (klik)
Natuurlijk nog uit eigen tuin.
Pompoen kun je lekker lang bewaren, dus dat heb ik gedaan!
Het nagerecht is een Grand Dessert met 3 soorten ijs, stoofpeertjes, bonbons,
zelfgemaakte pepermuntjes en wat ik verder op het laatste moment nog bedenk.(klik)
Ik hoop dat je allemaal aan een goed gevulde tafel mag zitten, maar vooral
dat er warmte, vrede en liefde mag zijn in je hart. Juist met Kerst!
Omdat Kerst vooral een geboortefeest is, starten we eerste Kerstdag met beschuit met muisjes
En ondanks dat een feestelijke Kerstdienst in kerken dit jaar is afgelast,
zijn er mooie diensten te streamen, compleet met acteurs, muziek en een goede boodschap.