Wat is er leuker dan een feestelijk diner af te sluiten met een Grand Dessert?!
Grand mag dan ook echt grand zijn! Snoeperij die iedereen lekker vindt en lekker luxe voor een keertje.
Na een echte feestmaaltijd, zoals met Kerst of een verjaardag, sluiten we de maaltijd graag af met een grand dessert.
Ik deel hier even het idee, wat eigenlijk heel simpel is.
Zorg in de eerste plaats voor een 'grand' bord.
Rangschik hierop wat snoeperijen.
Kant en klaar gekocht, of zelfgemaakt.
Je ziet hier een stukje zelfgemaakte brownie (van avocado met cacao) Klik hier voor het recept.
Daarnaast twee (diepvries) slagroomsoesjes, een kerstig petit fourtje (zó, wat was dat vreselijk zoet!) twee pepermuntballen en een 'after eightje'.
Net even wat extra's: een lepel silhouette gemaakt met poedersuiker. Natuurlijk kun je dit op een wit bord maken met cacaopoeder.......
Ook kun je variëren met allerhande uit karton uitgeknipte vormen.
Afhankelijk van het feest: denk aan sterren, een kerstboompje, een ballon, een hartje.........
Lekker en grappig!
Vervolgens mag er ijs bij. Deze keer niet zelf gemaakt, want er zijn zoveel lekkere smaken te koop.
Tot slot voor de liefhebber wat slagroom (daar houd ik zelf niet van!) Deze keer met Kerst ging ik erg voor het gemak, met een kant en klare spuitbus. Het liefst klop ik sojaroom op, voor een grote dot erbij.....
En dan...... de brand erin!
Gezellig een sterretje erin voor een super feestelijk effect.
Dat er wat 'zware metalen' op je dessert neerdwarrelen nemen we voor één keer op de koop toe.
Een grand afsluiting, dit Grand Dessert.
Alleen toegestaan met feestjes!
En natuurlijk kun je naar harte lust variëren in smaak, vorm en kleur.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten