De eerste zomerse dag is een feit, het is boven de 25.0°C geweest en
wij passen ons - met plezier! - aan de warmte aan.
Hoe doe je dit beter dan met ijs? Nou, met zelfgemaakt ijs natuurlijk!!
In de loop van de jaren heb ik al heel wat eenvoudige ijsrecepten met jullie gedeeld.
Ik heb nog steeds geen ijsmachine in huis, dus hou het simpel: die heb je niet nodig!
Hieronder inspiratie om zelf aan de slag te gaan voor ijskoude lekkernijen!
Zeven recepten voor elke dag van de week één! De zomer komt eraan!!!
Aardbeien sorbetijs
Met maar drie(!) ingrediënten tover je een deel van je overvloedige aardbeienoogst om in gezond
rozerood ijs. Het is lactose- en eivrij, puur natuur en ijskoud! (klik)
Sinaasappelroomijs
Maak zelf sinaasappelroomijs! Vitamine C kan niet tegen verhitting, maar wel tegen de vriezer!
Serveer voor een exotische tintje - even creatief persen - in een lege sinaasappelschil (klik)
Frozen yoghurt met framboos
Snel gemaakt dit frisse, fruitige ijs. Wanneer je de vanillesuiker weglaat is dit helemaal suikervrij!
Vlierbloesemijsjes
Van vlierbloesemsiroop maak je samen met je kind snel en simpel de lekkerste ijsjes.
En laat het nu net de tijd zijn van de vlierbloesem! (Klik!)
Rabarberdruivenijsjes
En in het voorjaar is het ook de tijd van rabarber.... gecombineerd met druivensap
en weinig suiker, krijg je heerlijke ijsjes met een romige smaak en toch zuivelvrij.... (Klik)
Komkommer-muntijsjes
Kan het jou niet gauw te zuur zijn? Dan zijn deze ijsjes wat voor jou!
Gezond met kruid en groente en heel veel limoensap..... Voor een friszure verrassing: klik!
Aardbeienkokosijs suikervrij en vegan
proef je de smaak extra goed. Er is geen suiker aan toegevoegd en in combinatie met kokosmelk
is dit een volledig zuivelvrij roomijs geworden! Geniet ervan! (Klik)
Wat voor ijs ga jij deze week als eerste maken?!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten