Om zó in te bijten!! Deze heerlijke warm gebakken en belegde ciabatta.
Echt herfstig met de paddenstoelen erop. Ik eet dit broodje geregeld als lunchgerecht, maar met een voedzaam soepje erbij is het ook een prima hoofdgerecht. Voor twee personen.
Warm herfstbroodje
Ingrediënten:
- 1 voorgebakken ciabatta
- 3 el pesto
- 225 g paddenstoelen, ik gebruikte oesterzwammen maar voel je vrij
- 1 tl marjolein
- 15 zwarte olijven
- 8 zongedroogde tomaatjes
- 1 bol mozzarella
- handje rucola
- versgemalen peper
Hoe maak ik het klaar:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het ciabattabrood in de lengte open en leg de helften naast elkaar op een bakplaat. Bestrijk de bovenzijde met de pesto en strooi er de marjolein over. Je kunt ook oregano gebruiken. Doe een klontje boter in een pan en bak de paddenstoelen heel licht een minuutje of drie even aan. Bij champignons in heel dunne plakjes gesneden is dat niet nodig, bij de dikke steeltjes van oesterzwammen is het wel beter voor het garen.
Verdeel de paddenstoelen over het brood. Snijd de tomaatjes in reepjes en verdeel ze over de twee broodhelften. Snijd de olijven in plakjes en verdeel die er ook overheen. Snijd de mozarella in dunne plakken en verdeel ze over het brood. Maal ruim peper over de kaas.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het brood ca. 15 minuten tot de paddenstoelen gaar zijn en de kaas net gesmolten is.
Was en droog de rucola en verdeel het handjevol over het brood.
Niet laten staan, hoor! Zet gelijk je tanden erin.
Smakelijk eten......