Beloofd is beloofd! Deze vakantie gaan jongste dochter en ik met chocola aan de slag.
Eigenlijk wilde ik chocoladeflikken maken, maar ik was moe na een drukke ochtend.
Dus zette ik dochterlief aan het werk om met pinda's - overgebleven na het maken van seroendeng -
pindarotsjes te maken. Toen ik aan de beurt was, maakte ik choco-flake rocks:
chocoladerotsjes met cornflakes.
De biologische cornflakes liggen alweer een tijdje in de kast en niemand eet ze.
Tijd om ze een nieuw uiterlijk en een nieuwe smaak te geven.
Mijn motto is immers: "don't waste food". Dit geldt trouwens ook voor de chocolade:
ik kwam zelfs nog een chocoladeletter tegen.... ;)
Choco rocks met flakes
voor ongeveer 12 stuks
Ingrediënten:
- 100 chocolade, puur of melk
- 75 g cornflakes
Hoe maak ik het klaar:
Breek de chocolade in blokjes en smelt ze au-bain-marie tot een fonkelende, donkerbruine saus.
Pure chocolade smelt bij een temperatuur van 42 tot 45°C.
Melkchocolade en witte chocolade een paar graden lager.
Dan raken de chocoladekristallen beschadigd en wordt de chocolade niet meer mooi hard.
Een suikerthermometer is wel handig bij dit klusje. Wanneer je tweederde deel
van de chocolade hebt gesmolten, voeg je de overige chocolade toe.
Houd de temperatuur in de gaten en maak ondertussen de cornflakes iets kleiner.
Met de vijzel bijvoorbeeld....
Zorg dat je geen kruimels krijgt, houd nog wel stukken over.
Roer de cornflakesstukjes door de gesmolten chocolade.
De verhoudingen komen bij dit recept niet zo nauw.
De flakes moeten in ieder geval rondom met chocolade bedekt zijn.
En als je wat teveel chocolade hebt, voeg je gewoon wat extra cornflakes toe.
Zet een bord of schaal met bakpapier klaar en schep hier met een dessertlepel hoopjes
chocoladeflakes op.
Dit zijn je choco-flakes rocks!
En dan smullen!
De pindarotsjes van Jisca waren lekker,
maar deze flake rotsjes waren als eerste op!
Mjummm.... met chocola smaakt alles lekker!
Lekker snel klaar, gezellig om samen met je kind te maken
en het deelt lekker uit. Misschien een goed idee voor een traktatie?
Want tja... wie wordt nu niet blij van chocola?!