woensdag 5 april 2017

Bananenpindataart

Yeah! It was my birthday! En ik maakte deze schandalig lekkere, healthy Bananenpindataart.

Je hoeft hem niet te bakken, het is suikervrij, lactosevrij en volledig vegan.
Eerlijk en heerlijk!
Echt mijn taart!  Is het ook wat voor jou?
Zal ik het recept maar delen dan??

Bananenpindataart

            voor 10-12 stukken
Ingrediënten:
                    voor de bodem:
  • 120 g rozijnen
  • 70 g zonnebloempitten
  • 80 g sesamzaad
  • 100 g amandelen
  • 120 g ontpitte dadels
  • kaneel
  • nootmuskaat
  • 3 el water
          voor er bovenop:

  • 10 bevroren bananen
  • 3 el citroensap
  • 3 el ahornsiroop
  • 350 g pindakaas (!) met stukjes noot
  • 100 g geroosterde, zoutloze pinda's
  • kaneel
Hoe maak ik het klaar:
Gebruik voor dit recept een taartvorm van 24 cm doorsnede.
Doe de amandelen in een keukenmachine/food processor en maal ze fijn. Voeg daarna de pitten toe en maal erdoor. Voeg de rozijnen en dadels toe. Meng alles tot er een stevig 'deeg' ontstaat. Voeg wat water toe, als het te droog blijft.
 
Druk het deeg in een ondiepe, ronde taartvorm. Duw de randen omhoog, zodat het tot de bovenkant van de vorm komt.
Bestuif de vorm met kaneel en versgemalen nootmuskaat.
Zet de bodem in de vriezer en laat hard worden.

Maak dan de vulling.
Ik heb altijd een voorraad bevroren bananen in de vriezer. Heb je dit niet? Zorg dat je een dag van tevoren de bananen, eventueel in stukken gesneden, invriest.
Laat de bananen een beetje zacht worden en doe ze in de (goed schoongemaakte!) keukenmachine.
Maal tot je een luchtig en romig mengsel hebt gekregen. Eigenlijk heb je nu bananenijs gemaakt, zo simpel is dát.  Errug lekker, maar wel voor een andere keer!!
Voeg voor de taart het citroensap, de ahornsiroop en de pindakaas toe. Meng tot er een homogene, romige massa ontstaat. Haal de bodem uit de vriezer.
Schep de vulling op de taartbodem en maak glad.
Bestrooi weer met wat kaneel.
Hak ondertussen de pinda's grof.
Ik gebruikte hiervoor een vijzel.
Strooi de fijngehakte pinda's over de bovenkant van de taart.
Bestrooi met nog wat kaneel.
Zet de taart in de vriezer en haal hem er 10 minuutjes voor het aansnijden uit.



Bevroren bananen worden snel bruin. Om dit te voorkomen bij deze taart, snijd je hem snel aan. Het overblijvende deel zet je weer koud, in koelkast of vriezer.......

Oh ja..... snijd niet te grote punten. Het is een machtige taart!

En een heerlijke, healthy taart!
I love it!