Ja, komkommer is ook te roerbakken!! Neem wel een stevig, biologisch exemplaar.
Je hebt tegenwoordig speciale roerbakkomkommers in de winkel, maar die heb je echt niet nodig.
Ik nam een super verse komkommer rechtstreeks uit de kas - bijna de laatste van dit seizoen - en
maakte binnen 20 minuten dit lekkere, supersnelle roerbakgerecht.
Ook maken?!
Pittig gebakken noedels met komkommer
Ingrediënten:
- 450 g mie
- 4 el olijfolie
- 2 rode peper
- 3 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 2 cm gemberwortel
- 260 g vega ham(plakjes)
- 5 el ketjap manis
- 400 g snijbiet of spinazie
- 1 komkommer (300 gram)
Bereidingswijze:
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en spoel er koud water over.
Snipper de ui, de knoflook, de peper en de gember.
Verhit de olie in een wok en voeg de gesnipperde groentes toe.
Snijd de komkommer in reepjes en de gewassen snijbiet in hele kleine stukjes.
Sommige recepten vermelden dat je de zaadlijsten van de komkommer moet verwijderen,
ik vind dit niet nodig. Je bakt het namelijk maar heel kort mee en zo gooi je niks weg.
Voeg de groenten toe samen met de uitgelekte mie.
Nog 2 minuten roerbakken op hoog vuuren je kunt aan tafel.
Wát is dit lekker snel klaar, zeg!
Serveer met cassavekroepoek en geef er naar smaak ketjap manis bij.
Eet smakelijk!