zaterdag 26 september 2020

Your future foodblogger

Goed nieuws!! 
Wanneer de inspiratie voor mijn foodblog op raakt.....
heb ik een opvolgster gevonden.
Ik stel je even voor aan jongste dochter Jisca!!

Later wil ze:
* juffrouw
* boerin
* eigenaar van een winkel met zelfgemaakte producten
worden
             ....... en dat kan best allemaal tegelijk!

En volgens mijn - zeer sturende - aanwijzingen gaat ze hier over bloggen....
"Blèèèh!" zegt jongste zoon daarover, maar hem werd niks gevraagd ;)

Haar keukenprestaties liegen er niet om!


Met haar 8 jaar maakt ze het volgende al klaar:
  1. Quasadilla met courgette (lunchgerecht)
  2. Bramenjam .....en eigenlijk elke jam ;)
  3. Kruidenboter, zo lekker!
  4. Wentelteefjes
  5. Bladerdeeghapjes met pesto en kaas (gastblog volgt)  ;)

Goed, hè?!
Een hele avondmaaltijd zit er natuurlijk nog niet in, want hé, we doen niet aan kinderarbeid!!


Maar de volgende gerechten horen thuis in Jisca's top 5 en zijn echt kindvriendelijk:

Mjummmm.... klinkt niet verkeerd, toch?!

Ze is niet altijd een goede eter geweest en vooral fruit eten is niet haar hobby...
Maar 't komt allemaal goed.
We hoeven ons geen zorgen te maken.

Wie weet gaat ze eerst vloggen,

voordat ze gaat bloggen ;)


Deze fotoshoot was gewoon té leuk om niet te doen en met deze prachtige nazomer waren we heerlijk buiten 
en  hebben we lekker lol gemaakt!
Tot laterrrr!



Inspiratie:
T-shirt: Zeeman
Harembroek en schoenen: privé
Bamboeschaal: Action
Longboard en andere keukenattributen: privé
Fotolocatie: Koudenhoorn, bij Warmond


Enneh... natuurlijk is mijn inspiratie nog lang niet op, hoewel ik het momenteel erg druk heb met mijn nieuwe baan. 
Dit was gewoon een grapje en daarnaast ben ik super trots op mijn lieve, jongste dochter die hiermee vandaag even in het zonnetje wordt gezet! :)

maandag 21 september 2020

Frozen yoghurt met framboos


Wát een heerlijke nazomer krijgen we zomaar cadeau!!
Ik geniet er enorm van.
En toen ik met jongste dochter ook nog op een terrasje van een ijsje genoot....
Bedacht ik opeens: "Hé, frozen yoghurt maken stond ooit ergens op mijn to-do-list."
Aangezien ik niet meer met een papieren lijstje werk, was dit idee net zo snel weer verdwenen.
Tot dat moment!
Dus op naar de winkel voor volle yoghurt... 
en de rest komt uit eigen tuin of keuken.

Met een geweldige nazomeroogst aan framboosjes, maak ik nu Frozen yoghurt met framboos!!
En dat blijkt helemaal niet moeilijk!
Zelf gemaakt weet je precies wat er in gaat. In deze frozen yoghurt dus maar vier ingrediënten. 
Ja, zo simpel kan genieten zijn!!



Frozen yoghurt met framboos

          voor ongeveer 5-6 dl ijs

Ingrediënten:
  • 500 ml bio volle yoghurt
  • 250 g verse framboosjes
  • 3 el goede honing
  • 1 tl vanillesuiker


Hoe maak ik het klaar:
Laat de yoghurt in een zeef één uur lang uitlekken en indikken tot hangop. De waterige wei die overblijft mag je weggooien.
Neem altijd volle yoghurt, magere yoghurt is te zuur voor ijs.
Spoel de framboosjes heel voorzichtig even af.
Mix de yoghurt samen met de framboosjes, de honing en de vanillesuiker goed door.
Honing verbetert de textuur van de frozen yoghurt in tegenstelling tot suiker.
Bovendien is het een stuk gezonder en honing verliest met bevriezen niet zijn gezonde en helende eigenschappen. 
Dit in tegenstelling tot wanneer je honing verhit.
Doe de frozen yoghurt in een bak in de vriezer.
In tegenstelling tot roomijs die je zonder ijsmachine maakt, hoef je bij frozen yoghurt niet elk uur te roeren  
om de ijskristallen te breken. Het vriest gewoon op et voilà!
Na een uur of vijf is je frozen yoghurt klaar om van te smullen!
Spreek uit: [Froo-zen Jóó-kurt] 
Ik zet het er maar even bij, want oudste dochter vond mijn uitspraak verkeerd.
Weet je dat ook weer.... ;)
Serveer de frozen yoghurt in een schaaltje of hoorntje.


Het ijs is friszuur van smaak, precies wat je nodig hebt op een warme dag wanneer je fijn loom mag zijn....
Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan nog een extra lepel honing toe.


Geniet van deze laatste heerlijke nazomerdagen!

zondag 20 september 2020

Bramen-frambozenjam met goud

Heb jij het al eens geprobeerd? Goud eten? Als je te veel geld hebt en niet meer weet wat je ermee moet doen, kun je ècht goud kopen om te eten!  Of je dineert in een luxe restaurant waar je eten met bladgoud wordt versierd, of je koopt het zelf om bijvoorbeeld met Kerst extra bijzonder voor de dag te komen. Het goud kun je in vellen kopen (bladgoud) of in flinters. Prijsvoorbeeldje: 500 mg flintergoud, dát is dus 0,5 gram kost ruim 60 euro. Maar goed, ieder zijn of haar ding!
Is goud eigenlijk gezond om te eten? Niet echt, het is niet bedoeld voor in je lichaam. Heel slim wordt deze vraag door de verkopers omgedraaid en gesteld dat als je er weinig van eet het niet schadelijk is. Nu jij weer....

Ik heb een jammetje gemaakt met goud erin! 
Ooit woonde ik een paar jaar in een streek waar de uitdrukking "dat is echt góud!" vaak werd gebruikt.
 "Dat is echt geweldig! Helemaal top!" werd er mee bedoeld.
Nou, dat kan ik ook van deze jam zeggen: "Het is echt goud!"
Maar niet door het edelmetaal waar ik het hierboven over had. Dat heeft deze jam niet eens nodig.

Deze jam is geweldig door het heerlijke verse tuinfruit en met de toevoeging van enkele goudsbloemen schittert ze helemaal! Maar dat niet alleen: het maakt de jam ook een stukje beter en gezonder.


Bramen-frambozenjam met goud

                 voor 3 potjes

Ingrediënten:
  • 300 g frambozen
  • 200 g bramen
  • 4 goudsbloemen (geel en oranje)
  • 500 g geleisuiker 1:1


Hoe maak ik het klaar:
Gebruik het tere fruit zo vers mogelijk, niet alleen voor een betere smaak, ook voor een betere houdbaarheid. Spoel het kort af en doe het in een pan. Je kunt overigens elke verhouding frambozen en bramen nemen, hoor. Net wat je hebt.
Voeg de geleisuiker toe en roer goed door. Laat 10 minuten staan. Breng de suiker met het fruit aan de kook. Haal de goudsbloemblaadjes los van de kelk en het hartje. 
Voeg de blaadjes van drie goudsbloemen toe en laat de jam 4 minuten al borrelend doorkoken.
Schenk de jam in uitgekookte en goed omgespoelde jampotjes. 
Voordat je het deksel erop draait verdeel je de overgebleven goudsbloemblaadjes over de jam.
Zet de potjes op de kop weg, totdat de jam is afgekoeld.  Als het deksel is ingedeukt is de jam buiten de koeling een jaar houdbaar. Als er iets mis is gegaan in het proces van vacuüm trekken, bewaar de jam dan in de koelkast en consumeer binnen een maand.

Ben jij ook benieuwd hoe deze jam met goud van de goudsbloem smaakt?!!





Houd je van jam met minder suiker?
Koop dan een geleisuiker met een verhouding 2:1 en in Duitsland is ze zelfs 3:1 te koop.
Of koop Marmello bij een natuurwinkel of de Ekoplaza waardoor je de jam zelfs suikervrij kunt maken.
Een voorbeeldje van suikervrij gemaakte aardbeienjam vind je hier (klik)


 
 

dinsdag 15 september 2020

Sloe gin of slow gin


Op wildpluk woensdag liep ik een rondje door de buurt, op zoek naar....  
Ja, vlierbessen en hazelnoten leken me wel wat! Opeens zag ik aan de andere kant van een groot veld drie mensen bij de haag met struiken lopen zoeken en snuffelen. Hé.... mede wildplukkers! Daar moest ik op af.
Ze plukten geen bramen -die overigens begin september al bijna overal ingedroogd zijn - vogels halen er zelfs hun neusje voor op...

Nee, ze plukten sleedoornbessen. Laat ik daar nu juist in mijn vakantie, zittend naast een beekje, een vraag van Conny over krijgen. En ik zat tegenover de sleedoornbessen, die aan een hoge doornige struik aan de overkant van het beekje groeiden.  Ze lijken wel wat op kleine pruimen, maar eetbaar zijn ze niet echt. Ze zijn vre-se-lijk zuur en ik neem dat voor deze ene keer gewoon voor waar aan  zonder het zelf te gaan proberen.

De collega-wildplukker die ik tegenkwam, vertelde wat hij dan wél deed met die twee zakjes geplukte sleedoornbessen. "Eerst invriezen  misschien?",  vroeg ik nieuwsgierig.  Oh nee.. het schijnt dat ze door de vorst zoeter worden - het zetmeel wordt immers onder invloed van kou omgezet in suikers - net als bij spruitjes en mispels. Maar ook dan zijn ze nog niet te pruimen (aha... vandaar die pruimen gelijkenis, ha, ha)
Nee, sloe gin maakten deze wildplukkers ervan. Ik had hier nog nooit van gehoord, dus dacht eerst dat hij 'slow gin'  zei. En natuurlijk, net als andere likeuren is het een lang-zaam proces om een likeur te maken, maar 'sloe' is in dit geval het Engelse woord voor sleedoornbes. Weer wat geleerd!
Hij deelde me niet de besjes, wel het recept. En vertelde over het grote geduld dat je moet hebben. Pas na zo'n elf jaar is hij volgens 'kenners' goed op dronk. "Maar wat ook kan", vertelde de vrouw die erbij stond, "is elk jaar twee flessen maken: eentje om op te drinken, eentje om te bewaren voor later." 
En de suikertoevoeging gaat gewoon op smaak. Zij voegen zelf niet zoveel toe, maar dat ga ik wel doen, zoetekauwen dat we hier thuis zijn. ;)
Toen ik verder liep zag ik dat ze nog een struik hadden overgelaten en plukte ik sleedoornbessen voor mijn experiment met sloe gin.

Thuis gekomen googelde ik nog wat meer over de sleedoornbes en bekeek ik meerdere recepten. Aan de hand daarvan maakte ik mijn sloe gin.

Sloe gin of sleedoornlikeur 

      voor ongeveer 1 liter 

Ingrediënten:

  • 350 gram sleedoornbessen
  • 6 amandelen
  • 1 fles gin van 0,7 l
  • 300 g kristalsuiker

Hoe maak ik het klaar:
Baat het niet dan schaadt het zeker niet: ik deed de sleedoornbessen eerst een nachtje in de vriezer.
De volgende ochtend had ik twee schoon uitgekookte flessen met brede hals, klaar staan. 
Ik verdeelde de besjes over de twee flessen.
Ik kwam ergens de tip tegen om amandelen toe te voegen voor een lichte amandelspijssmaak. Dat kunnen we natuurlijk best proberen, klinkt goed! En ik deed drie amandelen, licht gekneusd in de ene fles en drie in de andere.
Vervolgens voeg je de suiker toe en overgiet je alles met de gin.

Per fles deed ik er dus 350 ml gin bij.
Jaren geleden had ik deze gin gekocht om een likeur of iets dergelijks te maken 
en vervolgens was ik het idee (en recept) kwijt geraakt. Komt nu prachtig uit om de gin te gebruiken.
En nu komt het grote wachten.....
Wachten, wachten en nog eens wachten....
Want pas na 3 maanden mag de sloe gin, die zo 'slow' bereid wordt, gezeefd worden.
Hoewel de besjes er aan de struik paarsblauw uit zien, kleurt na één dag de gin al diep donkerrood. Prachtig!
Regelmatig schud ik de gin goed door zodat de suiker wordt opgenomen en niet op de bodem blijft.
Na het zeven schenk je de mooie donkerrode sloe gin in een mooie fles of in een karaf voor op tafel.
Mooi hè?! Je plukt in de nazomer alvast voor een drankje met Kerst.

Ik kan alleen niet zo lang wachten met dit blog te plaatsen, dus de smaak-update komt later.
Voor nu alvast dit idee, zodat ook jij aan de slag kunt met sleedoornbessen zoeken en plukken.
Het is namelijk sowieso genieten om in de natuur te zijn, te wandelen en je te verwonderen over wat er allemaal groeit. 
Ik geniet er nog eens extra van als ik ontdek dat veel eetbaar is of zelfs voor medicinale doeleinden gebruikt kan worden. 
Geweldig Ontwerp zit hierachter!
Dat worden warme herinneringen met Kerst.....toch?!



Suikertoevoeging: houd je van erg zoet, voeg dan de dubbele suikerhoeveelheid toe. 
Mag de smaak wat scherper: voeg dan de helft van de suiker toe.
Ook later in het proces kun je nog wat suiker toevoegen....



maandag 14 september 2020

Radicchio salade met dadels, noten en kaas

 De zomer is nog niet voorbij! En daarom - passend bij deze heerlijke nazomerdagen - deel ik vandaag
het recept van een zomerse maaltijdsalade met radicchio in de hoofdrol.

Radicchio rosso is de Italiaanse naam voor roodlof en wordt al eeuwen in Italië geteeld.
Deze bladgroente groeit zowel in een krop net als witlof of met grote bladeren als een slakrop. 

Deze laatste heb ik in de tuin staan. 

Radicchio behoort tot de chichorei familie, net als andijvie en witlof en heeft daarom een licht bittere smaak. Deze licht bittere smaak wordt veroorzaakt door bitterstoffen die erg gezond zijn. In gangbaar geteelde groentes komt deze bijna niet meer voor, omdat mensen bitterstoffen minder lekker zijn gaan vinden. Door gewasselectie en moderne productie zijn de bittere stoffen grotendeels verdwenen. Bij biologische groenten en natuurlijk groenten uit eigen moestuin, zijn nog wel veel bitterstoffen aanwezig. Bitterstoffen zijn erg gezond voor je. Zo wordt je immuunsysteem versterkt door een optimaal werkende darmflora en het is goed voor je spijsvertering. Bitterstoffen activeren je lever, gal en alvleesklier die beter gaan functioneren.
Misschien moeten we het met z'n allen toch nog eens heroverwegen: bittere smaken weer leren waarderen en een plaatsje geven in ons voedingspatroon!

Deze maaltijdsalade die ik met  kinderen aan tafel at, maakte ik wat zoeter door de toevoeging van dadels en honing.
Op deze manier smaakt het heerlijk en krijgen ze toch de gezonde bitterstoffen binnen.


Radicchio salade met dadels, noten en geitenkaas

               voor 6 personen

Ingrediënten:

  • 2 kroppen radicchio sla
  • handje rucola of snijsla
  • 80 g pecannoten
  • 150 g vega spekreepjes
    (van Garden Gourmet, De vegetarische Slager of Vivera)
  • 140 g harde, Hollandse geitenkaas
  • 150 g dadels
  • rozijnen-notenbrood 
  • roomboter
       voor de dressing:
  • 1 bio citroen
  • 6 el olijfolie
  • 2 el goede honing

Hoe maak ik het klaar:
Was de radicchio goed, spoel al het zand eruit en maak droog in bijvoorbeeld een slacentrifuge. Snijd de sla in dunne repen, samen met de rucola of snijsla. Doe de sla in een grote schaal.
Rooster de pecannoten in een droge koekenpan goudbruin en knapperig. 
Bak in dezelfde pan met een scheutje olie de vega spekreepjes lichtbruin.
Ontpit de dadels en snijd ze overlangs doormidden.
Snijd de harde geitenkaas in kleine blokjes.
Doe deze vier ingrediënten in schaaltjes.
Maak de dressing door eerst de citroenschil te raspen. Omdat je de schil gebruikt, is het belangrijk een biologische citroen te nemen. De citroen gebruiken we niet en kun je nog enkele dagen in de koelkast bewaren .....
Meng het citroenrasp door de olijfolie. Neem goede, vloeibare honing en roer dit stevig door de citroenolie.

Schenk deze simpele dressing over de radicchio. Roer vlak voor het serveren door.
Geef de andere ingrediënten er in losse schaaltjes bij, zodat ieder naar eigen smaak kan nemen.
Serveer met een biologisch rozijnen-noten brood in sneetjes. Besmeer de boterhammen aan twee kanten met roomboter en bak ze in een koekenpan aan beide kanten goudbruin. Je kunt ook kleine bolletjes nemen. Warm deze even op in de oven en geef er roomboter bij.

Eet smakelijk!!

Variaties: 
  • Om een romige salade te krijgen kun je twee lepels mayonaise door de dressing roeren.
  • Varieer gerust met de noten of neem eens een pittenmix.
  • In plaats van harde, Hollandse geitenkaas kun je ook zachte geitenkaas nemen, verkruimel deze           




dinsdag 8 september 2020

Frambozen-appel smoothie

Wow! Elke dag opnieuw haal ik verse frambozen uit de tuin, het groeit en rijpt maar door.
 Tel daarbij op dat ik dit jaar voor het eerst een grote appeloogst (lees: zo'n 50 appels) krijg....
dat vraagt om een mooie combinatie

in een gezonde fruitsmoothie!

En kijk eens mee in mijn mand....


Vanmorgen - heel stil - was ik rond 7 uur op de tuin en 
voordat de kinderen wakker werden, was dit de oogst van de dag!

Frambozen-appel smoothie

                   voor 1 groot glas

Ingrediënten:



  • 4 tot 6 kleine appels
  • 100 g frambozen
  • 1 bevroren banaan

Hoe maak ik het klaar:
Vries de avond van tevoren een (over)rijpe banaan - zonder schil - in.
Maak van de appels koud en versgeperst appelsap. Ik doe dat met een old fashioned sapcentrifuge wat dus ook prima in de slowjuicer kan.
Zorg dat je 2,5 dl vers appelsap krijgt. De appels hoef je niet te schillen of van klokhuis te ontdoen, het meeste werk zit in het schoonmaken van je machine.
Ik schilde mijn onbespoten appeltjes wél, omdat ik ondertussen appelazijn (klik) 
aan 't maken ben. Dat gaat in één moeite door en het is er nu de perfecte tijd ervoor! 
Doe het appelsap in een hoge mengbeker, voeg de framboosjes toe en mix met de staafmixer fijn.
 Snijd de bevroren banaan in stukjes en mix deze erdoor voor een romige en ijskoude smoothie.
Serveer in een hoog glas en.... 

nu blijft het een poosje stil.......

.........

Dát is genieten!!




Meer lezen over hoe en wanneer je het beste fruit kunt eten?
Lees mijn blog over hét fruitontbijt (klik)



zondag 6 september 2020

Pasta in courgette-muntsaus


Courgettes en munt..... die groeien elk jaar in overvloed in m'n tuin!!
En daarom maakte ik al heel vaak deze pasta, maar op de een of andere manier kwam het er niet van 'm te delen.

Maar dit supersnelle recept verdient zeker een plaatsje op mijn blog!
Er wordt hier thuis graag een tweede bordje opgeschept van deze smakelijke en makkelijk-naar- binnen-glijdende-pasta, waarbij er ongemerkt veel groentes weggewerkt worden.


:

Pasta in courgette-muntsaus

         voor 5- 6 personen

Ingrediënten:
  • 1300 g courgettes
  • 6-7 takjes verse munt
  • 600 g bio volkoren fusilli of penne
  • 350 g hüttenkäse
  • 2 el arrowrootpoeder 
  • 50 g roomboter
  • mespunt verse nootmuskaat
  • versgemalen zeezout en peper
  • 120 g belegen kaas

Hoe maak ik het klaar:
Was de courgettes, verwijder de steel en het kroontje en snijd de courgettes in blokjes. Doe de courgetteblokjes in een grote pan in een bodempje ( zo'n 2 dl) water. Kook de courgetteblokjes in ongeveer 7 minuten zacht. 
Giet af en pureer met de staafmixer tot een groene saus. Kook ondertussen in een andere pan de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
Neem een ruime en hoge pan, smelt hierin de roomboter en voeg de gepureerde courgettes toe. Pas op! De saus kan gaan spetteren als het vuur hoog staat. Voeg de hüttenkäse toe en roer goed door. 
Doe de arrowroot - of als je dat niet kunt vinden gebruik je maïzena - in een schaaltje met wat water. Roer goed door tot je een wit papje hebt gekregen. Roer dit door de courgettesaus om een gebonden saus te krijgen. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. 
Rasp de belegen kaas en voeg de helft toe.
Voeg de pasta toe en roer goed door. Was en snijd de munt fijn. 

Roer deze door de pasta.
Warm het geheel goed door en serveer...
 met een blaadje verse munt en de overgebleven geraspte kaas.
Ongemerkt neem je wat extra van deze overheerlijke groen(t)e pasta.

Laat het je goed smaken!
Licht en verfrissend!
Wist je dat munt goed is voor je spijsvertering? Het voorkomt maagkrampen en winderigheid 
en is zo het begin van een goede avond!

Afbeelding kan het volgende bevatten: plant, natuur en buiten, de tekst 'Give a man a fish, he eats for a day Teach a woman to garden andth whole neighborhood eats zucchini!'
Mijn moestuinblogs heb ik dit jaar even geparkeerd, maar deze foto is het delen waard!
Nog courgette nodig?











donderdag 3 september 2020

Haagse bluf....

Nee, het is géén bluf: ik maakte dit oud-Hollandse toetje 

met rode bessen uit eigen tuin en eieren van m'n kipjes. 
Ik krijg beiden in overvloed, vandaar mijn inspiratie 
en vast ook die van onze voorouders. 
Hoewel het bessenseizoen al voorbij is, vond ik nog een trosje bessen. 
Het bessensap had ik eerder dit jaar gemaakt (klik); ideaal met een overvloed aan bessen. 
Ongezoet is ze ook te koop in een biologische winkel of de Ekoplaza.
 Eieren worden na de ruiperiode van m'n kipjes weer enthousiast gelegd, 
dus toch nog tijd voor dit toetje!
Let op:  niet geschikt voor jonge kinderen en zwangere vrouwen, vanwege het rauwe eiwit.


Haagse bluf

                voor 6 - 8 personen

Ingrediënten:
  • 3 kleine eieren
  • 150 g witte, fijne suiker
  • drupje citroensap
  • 140 ml bessensap (ongezoet)
  • (diepvries) fruit zoals frambozen, bramen, bessen
  • lange vingers

Hoe maak ik het klaar:
Dit toetje bestaat uit geklopt eiwit, op smaak en kleur gebracht met suiker en bessensap.
Met het maken van meringues heb ik geleerd éérst het eiwit te kloppen en dán pas suiker en kleurstof toe te voegen. Maar hier heb ik het andersom gedaan en het begin vond ik even eng. Ik bedoel... als het mislukt, zou ik dan alles moeten weggooien?
Maarrrr....  ik ben blij! 
Kijk eens hoe goed stijf ik het heb gekregen met de mixer?!!
,
We beginnen nog even bij het begin.
Smeer een ruime kom in met wat citroensap, dit zorgt voor een vetvrije binnenkant.
Scheid de eieren, de dooiers heb je niet nodig.
Doe de eiwitten in de ruime, vetvrije kom.
Voeg het ongezoete bessensap en de suiker in z'n geheel toe.
Hoewel ik in de meeste recepten rietsuiker gebruik, heb ik nu voor een fijnere suiker gekozen:
witte vruchtensuiker (fructose). 
Kies gerust voor basterdsuiker, kristalsuiker of poedersuiker als je dat in de kast hebt staan.
Mix de eiwitten samen met het sap en de suiker tot het goed stijf is.
Zó stijf dat als je de kom op de kop houdt, het er niet uit valt.
En dit is me gelukt!!
Eigenlijk is dit alles......
Doe het roze eiwitschuim in mooie (ijs)coupes of serveer het in een smal, hoog glas.

Serveer met wat vers of diepgevroren fruit en steek er een lange vinger in.

Het is heel luchtig en daardoor best machtig, neem vooral niet te veel!
Of geef het eens met vla of ijs.
Heb je wat over?
Je kunt deze Haagse bluf in een paar minuten weer luchtig kloppen met de mixer.
Niet langer bewaren dan een halve dag.
Wat kun je doen met de overgebleven dooiers?
Maak eens mayonaise  (klik) - met één dooier- of Advocaat (klik) -met 8 dooiers.
 
Tja... die mensen in Den Haag. Ze zeggen veel, beloven veel, 
maar zit er niet ook veel lucht tussen en bluf bij?!

Wie het weet mag het zeggen.....

Ik hou het bij dit toetje, vandaag!