- Quasadilla met courgette (lunchgerecht)
- Bramenjam .....en eigenlijk elke jam ;)
- Kruidenboter, zo lekker!
- Wentelteefjes
- Bladerdeeghapjes met pesto en kaas (gastblog volgt) ;)
startpagina; recepten; kinderen; verzorging;
- Blog
- Over Tamar
- Geloof
- Wildplukken plus recepten
- Mijn moestuin!
- Eco-tips!
- Groenten-uit-de-tuin-recepten!
- Fruit-uit-de-tuin-recepten
- Kruiden-uit-de-tuin-recepten
- Bloemen-uit-de-tuin-recepten
- Bakrecepten
- Inmaak-recepten
- Schoonmaken en wassen
- Uit de voedseldroger
- Persoonlijke verzorging
- Imkertips & honingrecepten
- Bijenwas
- Kippen & eieren
- Traktaties
- Minimaliseren
- Kaarsen maken
- Heerlijk december!
- Naaiprojectjes enzo
- Etherische oliën
- Mijn winkeltje
- Jóuw verhaal!
- Uit en thuis - recensies
- Workshops
- Samenwerking
- Privacybeleid
zaterdag 26 september 2020
Your future foodblogger
maandag 21 september 2020
Frozen yoghurt met framboos
En dat blijkt helemaal niet moeilijk!
Zelf gemaakt weet je precies wat er in gaat. In deze frozen yoghurt dus maar vier ingrediënten.
Frozen yoghurt met framboos
- 500 ml bio volle yoghurt
- 250 g verse framboosjes
- 3 el goede honing
- 1 tl vanillesuiker
zondag 20 september 2020
Bramen-frambozenjam met goud
Bramen-frambozenjam met goud
- 300 g frambozen
- 200 g bramen
- 4 goudsbloemen (geel en oranje)
- 500 g geleisuiker 1:1
dinsdag 15 september 2020
Sloe gin of slow gin
Sloe gin of sleedoornlikeur
- 350 gram sleedoornbessen
- 6 amandelen
- 1 fles gin van 0,7 l
- 300 g kristalsuiker
maandag 14 september 2020
Radicchio salade met dadels, noten en kaas
het recept van een zomerse maaltijdsalade met radicchio in de hoofdrol.
Radicchio rosso is de Italiaanse naam voor roodlof en wordt al eeuwen in Italië geteeld.
Deze bladgroente groeit zowel in een krop net als witlof of met grote bladeren als een slakrop.
Deze laatste heb ik in de tuin staan.
Deze maaltijdsalade die ik met kinderen aan tafel at, maakte ik wat zoeter door de toevoeging van dadels en honing.
Op deze manier smaakt het heerlijk en krijgen ze toch de gezonde bitterstoffen binnen.
Radicchio salade met dadels, noten en geitenkaas
voor 6 personen
Ingrediënten:
- 2 kroppen radicchio sla
- handje rucola of snijsla
- 80 g pecannoten
- 150 g vega spekreepjes
(van Garden Gourmet, De vegetarische Slager of Vivera) - 140 g harde, Hollandse geitenkaas
- 150 g dadels
- rozijnen-notenbrood
- roomboter
voor de dressing: - 1 bio citroen
- 6 el olijfolie
- 2 el goede honing
- Om een romige salade te krijgen kun je twee lepels mayonaise door de dressing roeren.
- Varieer gerust met de noten of neem eens een pittenmix.
- In plaats van harde, Hollandse geitenkaas kun je ook zachte geitenkaas nemen, verkruimel deze
dinsdag 8 september 2020
Frambozen-appel smoothie
Wow! Elke dag opnieuw haal ik verse frambozen uit de tuin, het groeit en rijpt maar door.
Tel daarbij op dat ik dit jaar voor het eerst een grote appeloogst (lees: zo'n 50 appels) krijg....
dat vraagt om een mooie combinatie
in een gezonde fruitsmoothie!
En kijk eens mee in mijn mand....
Frambozen-appel smoothie
voor 1 groot glas
Ingrediënten:
- 4 tot 6 kleine appels
- 100 g frambozen
- 1 bevroren banaan
Lees mijn blog over hét fruitontbijt (klik)
zondag 6 september 2020
Pasta in courgette-muntsaus
Pasta in courgette-muntsaus
- 1300 g courgettes
- 6-7 takjes verse munt
- 600 g bio volkoren fusilli of penne
- 350 g hüttenkäse
- 2 el arrowrootpoeder
- 50 g roomboter
- mespunt verse nootmuskaat
- versgemalen zeezout en peper
- 120 g belegen kaas
Hoe maak ik het klaar:
donderdag 3 september 2020
Haagse bluf....
Haagse bluf
- 3 kleine eieren
- 150 g witte, fijne suiker
- drupje citroensap
- 140 ml bessensap (ongezoet)
- (diepvries) fruit zoals frambozen, bramen, bessen
- lange vingers