Deze lekkere, Italiaanse tosti met een bite, introduceerde Faye bij ons thuis.
We houden hier allemaal van tosti's, maar deze met pesto en tomaat is vanaf nu onze favoriet!!
We maken 'm eenvoudig in de grill- of koekenpan.
En op een lazy sunday kun je 'm met een kopje soep gerust als avondmaaltijd eten....
Tosti met pesto en tomaat
Ingrediënten:
- 4 bio boterhammen meergranen
- 1/2 rode ui
- 1/2 tomaat
- 2 el pesto
- 4 plakken kaas
- wat roomboter
- evt wat mayonaise
Hoe maak ik het klaar:
Besmeer de boterhammen aan één kant met de roomboter en aan de andere kant met de pesto.
Snijd de ui in dunne ringen.
Snijd de tomaat in dunne plakjes.
Beleg de kant met pesto besmeerde boterham achtereenvolgens met tomaat, rode uiringen en plakken kaas.
Leg de andere boterham erop met de besmeerde kant naar boven
en leg in de grillpan.
Bak de tosti op middelhoog vuur en keer regelmatig tot je mooie streepjes ziet.
Snijd doormidden en serveer eventueel met een klodder zelfgemaakte mayonaise (klik
Meer heb je niet nodig!
Nog even wachten.... dan breekt het seizoen aan voor zelfgemaakte pesto
en tomaten zó uit de tuin.
Ga jij deze Italiaanse tosti een keer uitproberen?
Gebruik ook eens één van de volgende variaties:
- Maak zelf spinaziepesto of een ander soort pesto
- Neem Hollandse geitenkaas of in stijl Italiaanse mozarella
- Varieer met het brood, je kunt ook panini nemen
Dit smaakt beslist naar meer!