Er kwam een prachtige, grote Chinese kool uit mijn tuin! Niet zomaar een kool, maar een joekel van een kool!
En toen ik de buitenste, door allerlei beestjes aangeknaagde bladeren verwijderde, bleef er nog steeds
een prachtige Chinese kool over.
Hij is gekeurd en lekker bevonden, vooral in dit nieuwe gerecht:
lekkere vegan mihoen met tofu en paddenstoelen.
Ik ben enthousiast!
Hier komt het recept....
Chinese kool met mihoen en paddenstoelen, vegan
voor 6 personen
- 1 Chinese kool (ongeveer 750 g)
- 400 g tofu
- 5 el zonnebloemolie
- 300 g mihoen
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 2 cm verse gember
- 2 rode pepers (mag ook gedroogd)
- 250 g kastanjechampignons
- 2 el tamari
- 3 el ketjap manis
- 1 el honing
- 3 takjes koriander
Hoe maak ik het klaar:
Begin een dag van tevoren: laat de tofu uitlekken en snijd deze in blokjes. Doe ze in een bakje en vries in.
Haal ze de volgende ochtend weer uit de vriezer om te ontdooien: de structuur is steviger en tja... iets vleziger. Verhit twee eetlepels olie in een koekenpan en voeg dan de tofublokjes toe. Bak op hoog vuur onder regelmatig omscheppen tot de blokjes lichtbruin en krokant zijn. Voeg dan één lepel ketjap en een lepel tamari toe om af te blussen. Zet het vuur uit en laat staan.
Was de Chinese kool goed, verwijder de lelijke bladeren en de binnen nerf en snijd haar in smalle reepjes.
Was nogmaals en laat even staan.
Verhit water in een ruime pan en kook hierin de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
Giet af en laat in een vergiet staan.
Pel en snipper de rode ui. Pel en snipper de knoflook. Schil het stukje gember en snijd de gember in hele kleine blokjes.
Snijd de rode pepers in dunne ringetjes.
Veeg de champignons schoon, snijd een klein stukje van het voetje af en snijd de champignons in kwarten.
Verhit de overige drie lepels olie in een wok. Roerbak de peperringetjes, ui, knoflook en gembersnippers 2 minuten.
Voeg de champignons en de Chinese kool toe
en roerbak op hoog vuur 5 minuten. Voeg de mihoen toe, tegelijk met de honing, twee lepels ketjap en
de overgebleven lepel tamari. Schep de blokjes tofu erdoor.
Was de koriander en bestrooi het gerecht ermee.
Serveer met cassavechips en groente in zoetzuur, bijvoorbeeld deze.
Eet smakelijk!!
Ik ga hier vaker van genieten....
Enneh.... vorige week heb ik nog
nieuwe gezaaid, kan ik dit nog vaker klaarmaken ;)