Dit is een eenvoudige, lekkere snack die mijn kinderen regelmatig klaarmaken. Zó eenvoudig, maar zó lekker en zo leuk. Ze voelen zich erg belangrijk als het goed gelukt is. En de mogelijkheden om de hapjes te vormen zijn eindeloos
Tijd om dit idee te delen!
Lekker bij de borrel, lekker tijdens een spelletjesavond of met oudjaarsavond.
Bladerdeeghapje met pesto
voor 12 tot 24 hapjes
Ingrediënten:
- 3 plakjes bladerdeeg
- groene en rode pesto
- stukje harde geitenkaas
Hoe maak ik het klaar:
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden.
Neem naar keuze groene pesto of pesto rosso met tomaat.
Besmeer de plakjes bladerdeeg met òf de groene òf de rode pesto.
Rasp met een fijne rasp een hoopje kaas en verdeel dit over de pesto en het bladerdeeg.
Maak er vervolgens gedraaide (of rechte) stengels van,
rol op, vorm er hartjes, strikjes of andere figuren van.... maak het zó leuk als je zelf wilt.
Strooi eventueel na het vormen ook nog wat geraspte kaas over de hapjes.
Leg de hapjes op een bakplaat en schuif in de voorverwarmde oven.
Bak in ongeveer 10 tot 12 minuten goudbruin.
De oventijd is mede afhankelijk van de grootte van de hapjes.
Deel lekker uit en
smullen maar......