Misschien klinkt het wat pretentieus: de allerlekkerste pompoensoep.... maar ja, dat kun je alleen weerspreken als je 'm zelf hebt geproefd. En aangezien mijn feestje mét soepbuffet voorbij is, mag je 'm zelf maken, met het volgende recept.
Pompoen leent zich ervoor om te combineren met krachtige smaken. En dát heb ik gedaan!
Ik maakte een extra grote pan vol soep. Dan kun je lekker veel mensen uitnodigen (zoals ik deed met het verjaardagsfeest van m'n dochter) of er lekker lang mee doen. Elke middag een warm kopje soep bij de lunch gaat er wel in op grauwe, koude dagen, niet?!
De allerlekkerste pompoensoep
voldoende voor 12-16 borden
Ingrediënten:
Ingrediënten:
- 2 kg pompoen
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 4 el olijfolie
- 2 rode pepers
- 100 g tomatenpuree
- 2,5 liter groentebouillon
- 2 dl sojaroom
- 200 g feta
- 2 el honing
- handje korianderblaadjes
Hoe maak ik het klaar:
Sommigen zien op tegen het schoonmaken van een pompoen. Maar wist je dat je van oranje (Hokaido) pompoenen de schil ook kunt eten? Scheelt een heleboel in schoonmaaktijd. En bij deze soep krijg je een mooiere, dieporanje kleur. Snijd de pompoen in stukken, verwijder de zaden en eventueel de bruine plekjes op de schil. Snijd de pompoen in blokjes.
Maak de ui en de knoflook schoon. Maak de rode peper schoon en snijd deze in kleine stukjes. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui, de peper en de knoflook. Voeg na twee minuten de tomatenpuree toe en daarna de pompoen in blokjes gesneden.
Maak ondertussen de groentebouillon van blokjes, poeder of pasta.
Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Laat ongeveer twintig minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde, gebonden soep.
Schenk de sojaroom in de soep. Verbrokkel de feta en voeg toe.
Breng op smaak met de honing en koriander.
Serveer met een peperringetje en een blaadje verse koriander.
Wat een rijke, goedgevulde soep. Zo krijgen ook kinderen gemakkelijk hun portie groente op een dag binnen.
Variaties:
Variaties:
- Mag het wat minder pittig? Vervang de verse pepers dan door wat druppels tabasco.
- Je kunt ook variëren met verse kruiden. Gebruik eens basilicum of munt in plaats van koriander.
- Heb je niet zoveel nodig? Halveer het recept of vries een deel in voor later.....
Ik had dit jaar zo'n vijfentwintig tot dertig pompoenen in de tuin. Pompoenen kun je maandenlang bewaren en ik bedenk me net, dat ik met Kerst ook maar pompoen op tafel zet.
Heb jij een ander lekker pompoenrecept? Ik vind het leuk als je het met me wilt delen.
Voor nu.... eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten