Is het Mexicaans? Italiaans? Of toch Frans?
Maakt niet uit, tegenwoordig kan alles. Zoals een tortilla beleggen met pesto en spiegelei als pizza.
Oudste dochter was aan het experimenteren in de keuken...
de meest bijzondere en gedurfde combinaties tovert ze tevoorschijn.
Zoals deze tortillawrap-pizza
Deze wrappizza telt maar 6(!) ingrediënten, is supersnel klaar en
ziet er watertandend lekker uit, toch?!
Een licht en smakelijk lunchgerecht wat je snel energie geeft!
Wrappizza
Ingrediënten:
- 1 volkoren tortillawrap
- 1 el pesto naar keuze
- 2 kleine eieren
- 1 tomaat
- 50 g belegen kaas
- versgemalen zwarte peper
- groene blaadjes naar keuze (peterselie, rucola, raapstelen, wildplukgroen)
Hoe maak ik het klaar:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bestrijk de tortillawrap met de pesto.
Snijd de tomaat in dunne plakjes en verdeel deze er over.
Breek de eieren boven de belegde tortilla.
Strooi er wat peper over.
Rasp de kaas en verdeel deze erop.
Schuif de belegde tortilla in de oven en bak 10 minuten totdat de eieren gestold en de kaas gesmolten is.
Verdeel er de groene blaadjes over. Rucola is lekker maar bij mij in de tuin groeien er raapstelen, die gebruikte ik. Je kunt er ook peterselieblad over strooien.
Of maak een verwilderde versie met blaadjes uit de tuin zoals molsla, dovenetel, meidoornblad, daslook..... net wat er voorhanden is.
Eet smakelijk!
Deze lekkere lichte lunch voorziet je van de broodnodige voedingsstoffen zonder dat je er
vol van gaat zitten. Energie om door te gaan, dát hebben we nu net nodig!
Dit wil je vast vaker maken!
Geniet ervan!
3 opmerkingen:
Ziet er heerlijk uit!
Dank je wel.... smaakte ook prima!
Een reactie posten