Ineens heb ik heel veel verse snijbonen uit de tuin. Tijd om nieuwe recepten
uit te proberen met snijbonen.
En of het nu rare snijbonen zijn of niet, ze passen allemaal in dit lekkere gerecht.
De stemmen aan tafel waren unaniem: dit gerecht smaakt heerlijk en mag vaker op tafel komen!
Dus voordat ik het vergeet, hier het recept;)
Gewokte snijbonen met paprika en pindasaus
voor 5 - 6 personen
- 750 g snijbonen
- 2 el olijfolie
- 175 g vegetarisch gehakt
- 3 rode uien
- 3 paprika's
- 2 teentjes knoflook
- 350 g padan zilvervliesrijst
- versgemalen zeezout naar smaak
voor de pindasaus - 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 tl sambal oelek
- 2 el ketjap manis
- 250 g biologische pindakaas
- 250 ml water
Hoe maak ik het klaar:
Breng in een kleine pan water aan de kook en kook hierin de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Let op: zilvervliesrijst moet meestal wat langer koken dan witte rijst, maar is een stuk gezonder!
Was de snijbonen en snijd ze in grove ruiten van ongeveer 2 cm.
Pel en snipper de ui. Was de paprika en snijd in blokjes.
Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de uien samen met het vegetarisch gehakt twee minuten.
Voeg dan de paprikablokjes toe en roerbak even mee. Pers de knoflookteentjes er boven uit.
Voeg de snijbonen toe en roerbak 10 minuten. Door het roerbakken blijven alle vitamines en goede stoffen behouden. Voeg naar smaak versgemalen zeezout toe.
Maak ondertussen de pindasaus. Veel mensen kopen een kant en klaar bakje of pakje waaraan je
water moet toevoegen. Deze pindasaus maken gaat net zo snel, kost minder en
je weet precies wat erin gaat.
Je hebt geen serie E-nummers nodig voor deze zelf gemaakte saus.
Verhit in een kleine pan de olie. Pers het teentje knoflook erboven uit.
Roerbak één minuut op middelhoog vuur. Voeg de sambal en de ketjap toe.
Roer goed door. Voeg daarna de pindakaas toe. Even roeren en voeg dan even zoveel water toe.
Goed doorroeren zodat het zich mengt tot een gladde saus. Niet laten koken.
Klaar!!
Serveer de gewokte groenten met de rijst en de pindasaus er apart bij.
Geef er eventueel cassavekroepoek bij.
Eet smakelijk!
Enneh... je hoeft geen rare snijboon te zijn om dit lekker te vinden.
Sterker nog... als je niet van snijbonen houdt - zoals ik vroeger - kun je dit zomaar heerlijk vinden!
Give it a try!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten