De basilicumplanten in mijn tuin staan er niet alleen als goede buren voor de tomaten,
niet om door de slakken te worden opgegeten en ook niet om af en toe een blaadje
van te gebruiken door een gerecht.
Daarvoor heb ik dit jaar te veel lekkere basilicum.
Natuurlijk kan ik pesto maken en basilicum drogen, maar deze keer
maakte ik er soep van.
Een verfijnd, aromatisch soepje. Het idee zag ik voorbij komen
op Jacquelines tijdlijn en dít is mijn variant op dit soepje!
Basilicumsoepje
Voor 6 kommen of 10 glaasjes
- 100 g basilicum
- 25 g roomboter of 2 el olijfolie
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 115 g aardappel; 1 middelgrote
- 1 liter kruidenbouillon
- 250 ml sojaroom
- handje pijnboompitten
Hoe maak ik het klaar:
Was de basilicum goed en haal de blaadjes los van de stengels.
Laat staan in een vergiet.
Snipper de ui en het teentje knoflook.
Verhit de boter in een middelgrote pan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur. Laat de boter niet bruin worden.
Snijd de aardappel in kleine blokjes, een biologische aardappel hoef je niet te schillen.
Voeg toe, samen met de kruidenbouillon. Mijn zelfgemaakte bouillonpasta (klik) zit vol verse kruiden en groenten uit de moestuin. Zo heb ik een compleet moestuinsoepje.
Breng de soep aan de kook en laat zo'n 7 minuten koken.
Voeg dan de verse basilicum toe, roer goed door maar laat niet opnieuw koken.
Pureer de soep fijn met een staafmixer.
Roer de sojaroom of een andere plantaardige room erdoor.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
Serveer de soep in kommen of mooie glaasjes.
Strooi er wat geroosterde pijnboompitjes over.
Eet smakelijk!
Mij smaakte het heerlijk... dit warme, delicate soepje.
Dit jaar groeit mijn basilicum overvloedig
dus dit ga ik zeker nog een keer maken!
En jij?
2 opmerkingen:
Ziet er heerlijk uit
Dank je wel.... zo smaakt het ook😊
Een reactie posten