Was je deze zomer toevallig níet op een tropisch eiland, dan kun je dat eilandgevoel
nu alsnog krijgen. Ogen dicht en....
proeven maar!
Van deze heerlijke pina colada ijsjes!
Met de warme, zomerse dagen deze week, maakte ik de ijsjes die al zo lang op m'n to-do-lijstje stonden.
Vanaf dat ik ze bij Miranda voorbij zag komen....
En al de ingrediënten heb ik gewoon in huis... deze ijsjes zijn supersnel gemaakt!
Genieten met al die warme (na)zomerse dagen die er nog aankomen!
Pina Colada ijsjes
voor 12 stuks
- 50 g geraspte kokos
- 200 ml water
- 400 ml sojaroom
- 200 ml ananassap
- 150 g poedersuiker
- 100 ml witte rum
ook nodig: - ijslollystokjes
- glazen/kartonnen of plastic bekertjes
- of ijsvormpjes
Hoe maak ik het klaar:
Maak eerst een dikke kokosmelk van de geraspte kokos en het water. Doe dit in een blender.
Je kunt deze stap overslaan en kokosmelk uit blik nemen.
Voeg alle overige ingrediënten toe en mix tot een gladde, dikke vloeistof.
Je krijgt ongeveer 1500 ml ijs. Vul hier de vormpjes mee en zet ze in de vriezer.
Steek na twee uur de ijsstokjes erin.
Laat nog minstens twee uur -of beter nog een nachtje - bevriezen.
Haal de ijsjes uit de vorm en....
smullen maar!
Wat zijn deze ijsjes mooi in balans. Je proeft de ananas, kokos en de rum bij elk hapje.
Vind je de kokosstructuur wat minder fijn, zeef de bij stap één verkregen kokosmelk of
vervang door kokosmelk uit blik.
For adults only!
2 opmerkingen:
Ze zijn werkelijk verslavend! Ik maak telkens de helft van dit recept, omdat dat genoeg is voor mijn vorm van zes ijslollies. Maar heb het nu al vier keer gemaakt. Hik! Dank je voor dit heerlijke recept. De Plukkende Postbezorger
Ja, zó lekker! Deze houden we erin, Pete!
Een reactie posten