Wat is dit lekker! Een perfecte combinatie van het zoete meringue (eiwitschuim) met het zure van de rabarber, op een perfecte bodem.
Prachtig, hè?! Die rozerode stelen.....
Ik heb genoeg rabarber in mijn tuin en (nog steeds) elke dag vier kakelverse eitjes van mijn kippen. Dus dit is een perfect recept met datgene wat ik nu in overvloed heb.
Hier komt het recept wat zelfs mijn lief heerlijk vindt:
Rabarbermeringuetaart
Ingrediënten:
- 175 g boter
- 100 g bloem (bio)
- 100 g volkorenmeel (bio)
- 1 el rietsuiker
Rabarbervulling:
- 1 kilo rabarber
- 5 eierdooiers
- 4 el bloem
- 250 ml sojaroom
- 400 g rietsuiker
Meringue:
- 150 g fijne suiker
- 6 eiwitten
- 1 tl vanille-extract
Hoe maak ik het klaar:
Je maakt deze rabarbermeringuetaart in drie stappen klaar. Het wordt ook in drie fases gebakken. Hoewel het geheel ongeveer twee uur duurt, is het niet zo bewerkelijk of moeilijk als het misschien lijkt.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal van ongeveer 25 x 30 cm licht in met zonnebloemolie.
Maak nu eerst de taartbodem. Doe het meel, de bloem en de suiker in een kom en vermeng. Doe de boter erbij en snijd deze met een mes in kleine stukjes. Kneed met koele hand de boter goed door, totdat een samenhangend deeg is verkregen. Verdeel deze in de ovenschaal en druk goed aan.
Bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal hem er dan uit en laat een beetje afkoelen.
Je maakt deze rabarbermeringuetaart in drie stappen klaar. Het wordt ook in drie fases gebakken. Hoewel het geheel ongeveer twee uur duurt, is het niet zo bewerkelijk of moeilijk als het misschien lijkt.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal van ongeveer 25 x 30 cm licht in met zonnebloemolie.
Maak nu eerst de taartbodem. Doe het meel, de bloem en de suiker in een kom en vermeng. Doe de boter erbij en snijd deze met een mes in kleine stukjes. Kneed met koele hand de boter goed door, totdat een samenhangend deeg is verkregen. Verdeel deze in de ovenschaal en druk goed aan.
Bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal hem er dan uit en laat een beetje afkoelen.
Tijd voor de tweede stap: de rabarbervulling maken. Maak de rabarber schoon en snijd hem in kleine stukjes. Doe de eierdooiers (je mag er ook zes gebruiken, hoor! Ik had al een eierdooier voor de mayonaise gebruikt, dus gebruikte ik dat overgebleven eiwit), de bloem, de sojaroom en de rietsuiker in een grote kom.
Roer goed door elkaar en roer ook de rabarberstukjes erdoor.
Verdeel de rabarbervulling over de afgekoelde taartbodem en zet het in de oven. Bak het één uur tot de taart stevig is.
Neem uit de oven en laat weer wat afkoelen.
Neem de zes eiwitten en klop deze met de mixer tot een schuimige massa. Voeg de fijne suiker in gedeeltes toe en blijf kloppen. Voeg ook de vanille-essence toe en mix tot stijve pieken. Verdeel daarna het eiwitschuim over de afgekoelde rabarbertaart.
Schakel de oven terug naar 150 graden. Zet de taart nog 15 - 20 minuten in de oven. Laat de meringue stevig worden en ietwat bruinen.
Et voilà!
Klaar is je Rabarbermeringuetaart!
Laat hem afkoelen voordat je ervan gaat genieten. Warm vind ik hem niet zo lekker!
Deze hoeveelheid is genoeg voor twintig stukken.
En geloof me..... het is machtig!
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten