donderdag 19 november 2015

Gezelligheid in huis

Gezelligheid in huis, dàt hoort er nu echt bij!
Vanmiddag kwam ik, door de regen fietsend, om kwart over drie thuis en was het al donker! Niet te lang bij stil staan, maar gauw gezellig de kaarsjes aandoen!!
Heerlijk knus binnen zitten....

Ik heb wat gezelligs gemaakt voor Sinterklaas.
En ik deel graag dit kleine deco-ideetje met jullie.

Wat heb je nodig:
vier decoratieve (weck)potten
een jute zak
lijm
een schaar


Ik had nog een paar lege weckpotten over,  met van die beugelsluitingen. Ik gebruik ze niet meer om in te wecken.... wel om thee in te bewaren, dus die leegde ik ergens anders in.

Inmiddels heb ik zeker acht jutezakken voor Sinterklaas. En heel lief kwam van het weekend  mijn oudste zoon met een 'zomaar' cadeautje voor me aan. Hij nam een grote jute zak voor me mee. Een spontaan en lief gebaar, wat mama natuurlijk blij maakte...



Ik laat even zien wat ik maakte. Het is super simpel....
Knip uit de jute zak de letters S - I - N - T.  Maak ze passend bij de potten die je gebruikt.
Jute rafelt erg, werk voorzichtig en snel. Plak op elke pot een letter. Ik heb gewone hobbylijm gebruikt. Vul de potten met kruidnootjes of strooigoed.....
Klaar!


Bij ons in de straat versieren sommige mensen het hele raam met de grootste en mooiste tekeningen. Elke periode wat anders. Hoewel het gezellig staat, houd ik het wat kleiner.







En ik heb mijn lievelingsbloemen, hyacinten, in huis gehaald. Die ruiken zo heerlijk! Twee potjes van drie hyacinten.
Eén potje in een mooi emmertje. De jute zak gaat er ook in: decoratief èn praktisch, anders komen de hyacinten niet boven de rand uit.

De andere hyacinten verdeel ik in mijn glazen olielamp potjes. Leuk om de witte wortels gewoon te gebruiken als decoratie.
Wist je trouwens dat hyacinten eigenlijk geen water nodig hebben? Geef je ze water, dan gaat hun steel doorschieten en die kan dan vervolgens de (zware) bloem niet meer goed dragen.....