woensdag 20 november 2024

Mijn favo K-blogs

Misschien ben jij hier al lang mee vertrouwd op je eigen socials of blog.... die K!
Toen ik laatst keek naar mijn favoriete -meest gelezen - blogs, zag ik alleen maar K's staan.
Wel leuk om te zien: mijn blog wordt goed gelezen en dat is ook de opzet ervan: jou inspireren met mijn eigen vondsten, ideeën en recepten.
Maar weet jij waar die K vandaan komt?

Dat gaat wel even terug in de tijd... de oude Grieken gebruiken het woord Chillio voor 1000.
Daar stammen onze woorden kilogram, kilometer en kiloliter vanaf.
De K is dus gewoon een afkorting van 1000.

Mijn K-blogs zijn dus duizenden keren gelezen. Vast ook door jou, maar ik vind het leuk 
ze even op een rijtje te zetten. De meest vernieuwende, originele en inspirerende blogs 
horen thuis in dit rijtje. Uiteraard wisselt dit van tijd tot tijd, maar 
met een miljoen (1.000.000) views deel ik ze vandaag.



Exotische vijgenjam, suikervrij

Met kop bovenaan staat mijn vijgenjam zonder suiker. Dikke kans dat je dit recept al eens voorbij zag komen... het is meer dan 18 duizend (K) keer gelezen. Suikervrij is fijn, maar ook de walnoten en pijnboompitjes doen het 'm. 
Vijgen heb ik elk jaar in overvloed van mijn vijg uit de tuin. 
Klik voor 't recept!
Voor nog veel meer zoete, maar ook hartige recepten met vijg, ga naar mijn 'fruit-uit-de-tuin-recepten' Klik hier voor mijn blog 



Vijgenbladthee

Vijg is populair! Nog een keer een product van de vijg, maar nu van de bladeren!
Een thee die smaakt naar.... je raadt het nooit...

...naar kokos.
En er is nog veel meer mogelijk met vijgenblad.
Klik hier voor mijn blog Vijgenbladthee



Stoofperen wecken

Komt het door de enthousiasmerende openingszin: "met dit druilerige najaarsweer kan ik niets leukers bedenken dan lekker de keuken in te duiken en allerlei projecten van mijn to-do-list te gaan maken..."
Of doordat er elk najaar gewoon zoveel stoofpeertjes zijn, zodat je ze wel wil gaan wecken?
Of door de mooie foto's?
Hoe het ook zij, 'stoofperen wecken' staat in de top 3 en is bijna 14 duizend keer geraadpleegd.
Geniet van die heerlijke stoofpeertjes, het jaarrond.
Klik hier om naar de stap-voor-stap werkwijze te gaan!




Wassen met kastanjes

Dit is niet vernieuwend, maar wel heel inspirerend! Het wasmiddel ligt in 't najaar gewoon op straat.
Op een regenachtige najaarsdag zag ik schuimende plassen met kastanjes op straat liggen. Wat bleek? Auto's reden ze stuk, het aanwezige saponine kwam in contact met water en grote plassen vol 'zeep'schuim waren te zien. Alsof vijf mensen hun auto net hadden gewassen.


Klik hier voor de werkwijze om deze kastanjes als wasmiddel te gebruiken
en doe je voordeel met nog veel meer tips voor de was. Grratis!
Lees ook de opmerkingen van andere bloglezers.... ;)



Potkacheltje voor kille nazomeravonden

Ineens - met de stijgende brandstofprijzen tijdens de energiecrisis, nam dit blog een vogelvlucht.
Iedereen wilde graag zo'n sfeervolle en goedkope warmtebron hebben en zelf maken bleek erg eenvoudig met de stap-voor-stap uitleg op mijn blog. Het maken van deze alternatieve kachel werd te populair en er moest iets negatiefs gevonden worden: 'de potkachel kan in brand vliegen', kwam in het nieuws!
Tja.... dát is schrikken. Maar natuurlijk weet je dat je bij een brandende kachel of kaars altijd voorzichtig moet blijven. En als dit potkacheltje vol roet zit, omdat er wel 50 kaarsen gebrand zijn, dan
vraagt dit om een schoonmaakbeurt tussentijds. Net als je de schoorsteenpijp een paar keer per jaar raagt.
En daarna is er gewoon weer niks aan de hand. Laat je geluk
en gezelligheid niet roven! Geniet van dit verwarmende, sfeervolle potkacheltje
Klik hier   voor de beschrijving en uitnodigende foto's en ga aan de slag.



Appelstroop

Dit recept werd opgepikt door meerdere websites en gedeeld voor moeders met kleine kindjes.
Het beste voor je kleintje wil immers iedere ouder? En dát is deze appelstroop zeker.
Met of zonder suiker maak je het lekker zelf. 
Dit is al een erg oude post en dat is te zien aan de foto's.... oh, oh: schaam!
Maar het recept is er niet minder gezond en lekker door.
Smeuiige appelstroop. Klik hier!



Ouderwetse rumtopf

Eerlijk is eerlijk, die rumtopf is super leuk om te maken met veel vers tuinfruit, maar ik heb het niet gedronken en ook het fruit heb ik niet opgelepeld. Toch wel erg zoet en met erg veel alcohol erin.
Maar het maken blijft onveranderd leuk!
Natuurlijk kun je dit als een cadeautje geven of meenemen voor de gastheer 
bij een etentje.
Want lekker is het wel. Klik


Krachtige lavasolie en zoutloze maggi

Twee voor de prijs van één.... lekkere ideeën met lavas! Lavasolie is wat sterrenkoks in de keuken gebruiken, maar is super makkelijk zelf te maken! En als je lavas of maggikruid in je tuin hebt staan, weet je dat deze enorm groot kan worden en veel blad produceert.


Zelf maken? Het is is niet moeilijk en je kunt het fijn
het jaarrond gebruiken. Klik hier  voor de werkwijze en tips hóe te gebruiken!



Appelboom enten

Na een workshop appelbomen enten bij Alwin, was ik enthousiast! Ik deed wat meer onderzoek en schreef er een mooi leesbaar informatief blog over. En dat vonden meer mensen. Inmiddels bijna negenduizend (K) keer gelezen.
Zelf doen is geen koud kunstje, maar wel te leren.



Hoewel ik een workshop zeker aanraadt. Lees meer over het zelf enten van een appelboompje hier!



Calendulaolie

Een heerlijke huidolie maak je gemakkelijk zelf. Het kost tijd, maar is niet moeilijk. En die prachtige naam? Dat komt van het Latijnse 'calendula officinalis' en staat voor die mooie goudsbloem.
Inclusief tips voor welke draagolie of -oliën je kunt gaan, met de beschrijving per olie. En uitleg over de langzame oftewel koude èn snelle oftewel warme maceratiemethode.
Lees meer, zevenenhalf duizend mensen gingen je voor!



Heb je inspiratie nodig?
Welkom op mijn blog :)