dinsdag 26 januari 2016

Gebakjes met stoofperen







Lekker, die stoofpeertjes. Ik heb nog heel wat potjes ingemaakt in de kelder staan. 
Deze gebakjes zijn heerlijk op een koude wintermiddag.  Krijg je bezoek? Dit is zo gemaakt en de gebakjes zien er bijzonder uit.



Stoofpeergebakjes

      voor 6 personen

Ingrediënten:
  • 6 bladerdeegplakjes
  • een klein stukje amandelspijs,
    klik hier om te zien hoe je dit zelf maakt
  •  1 potje stoofperen
  • een half ei
  • poedersuiker
Hoe maak ik het klaar:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg op een bakplaat. Leg in het midden van elk plakje een dun stukje amandelspijs. Leg daar de gehalveerde stukjes stoofpeer, gerangschikt als een bloem er om heen. Vouw de plakjes bladerdeeg er losjes omheen. Bestrijk de randjes met losgeklopt ei.
Bak de gebakjes 17 - 20 minuten in de oven.
Bestrooi daarna ruim met poedersuiker.
Mmmm..... hemels!
Enneh.... bewaren is geen succes, dus eet ze lekker op!