woensdag 16 oktober 2019

Roergebakken mihoen met prei en doperwten

Dit is zo'n heerlijk snel-klaar gerecht wat echt bij mijn favorieten hoort!
Een lekker makkelijk gerecht voor op een drukke doordeweekse dag.
Verantwoord genoeg met de hoeveeelheid groente erin!

En wist je dat prei niet alleen gezond is, maar ook heel goed voor je keel?
Of je het nu wil of niet, met de 'R' in de maand, komen er vast weer zere kelen aan.
Dus veel prei eten.... 
Wist je dat je zelfs hoestsiroop kunt maken van prei?
Maar misschien werkt dit gerecht met een halve kilo prei al preventief!

Roergebakken mihoen met prei

           voor 5-6 personen

Ingrediënten:
  • 200 g vegetarische wokstukjes
  • 250 g mihoen
  • 400 g diepvriesdoperwten
  • 3 el olijfolie
  • 500 g prei
  • 5 el ketjap manis
  • 2 el bouillonpasta
  • sambal
  • versgemalen zeezout
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 50 gebakken uitjes

Hoe maak ik het klaar:De ingrediënten lijken niet zoveel te zijn, maar het gerecht vult enorm goed en deze hoeveelheden zijn in ons gezin echt voldoende voor zes personen. Al valt het nog zo in de smaak, als ik meer klaar maak, blijft er wat over!
Breng in een grote pan water aan de kook voor de mihoen. Mihoen is een rijstvermicelli en lekker snel klaar. Net als couscous moet het alleen wellen.
Breek de mihoen boven het kokende water in stukjes en zet het vuur uit. Laat de mihoen drie minuten wellen. Doe de diepvriesdoperwten in een vergiet en laat de mihoen dan uitlekken boven de doperwten. Zo gaat de kou eraf. Spoel de mihoen af met koud water.
Maak de prei goed schoon en snijd in ringen, ook het groene gedeelte kun je best doorsnijden en prima eten.
Verhit de olie in een wok en roerbak de vegetarische wokstukjes 3 minuten. Voeg de prei toe aan de vegablokjes en bak samen zo'n 5 minuten.

Voeg de mihoen met doperwten toe aan de wok en verwarm het gerecht op hoog vuur, zodat het door en door heet wordt. Voeg een scheutje water toe en de bouillonpasta. Breng het eenpansgerecht op smaak met de ketjap, het zout en eventueel de sambal.
De ketjap en sambal kun je er ook op tafel bijgeven.
Meng de geraspte kaas met de gebakken uitjes en geef deze er apart bij.

Serveer meteen en geniet!!