vrijdag 2 april 2021

Paastaart met eitjes en advocaatglazuur

Dit leuke Paastaartje ziet er niet alleen feestelijk uit, het smaakt ook heerlijk
 met al die verstopte paaseitjes erin. 
Dit taartje is eigenlijk een cake en kun je ook in een rechthoekige vorm bakken. 
Rond vond iedereen 'm feestelijker staan. Wat zou jij kiezen?!

Geniet er van, in welke vorm ook!


Paastaartje met eitjes

    voor een (kleine) springvorm van 20 cm

Ingredienten:
  • 180 g roomboter
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • 3 druppels etherische citroenolie
  • (zee)zout
  • 5 eieren
  • 180 g gebuild tarwemeel (of bloem)
  • 20 g wijnsteenbakpoeder
  • 3 el sojamelk
  • 100 gram paaseitjes van massieve chocolade
        voor de glazuur 
  • 120 g poedersuiker
  • 6 el advocaat of ander soort dikvloeibare eierlikeur
      ter garnering
  • gekleurde paaseitjes

Hoe maak ik het klaar:
Verwarm de oven voor op 170°C.
Vet een kleine springvorm in met wat boter.
Doe de boter met de suiker en vanillesuiker in een grote kom. Mix tot een zacht en smeuïg mengsel is verkregen en voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe, als het vorige ei goed is opgenomen in de luchtige massa.
Voeg de druppels citroenolie toe.

Meng het meel met de bakpoeder en zout in een kom en roer goed door.
Schep nu elke keer een lepel van het meelmengsel bij het eimengsel en mix op een rustige stand goed door. Voeg tussentijds één voor één de lepels melk toe.
Schep het deeg in de ingevette springvorm.
Verdeel de chocolade-eitjes - uiteraard zonder hun kleurige verpakking - door het beslag en strijk de bovenkant glad.
Schuif de taart in de voorverwarmde oven en bak 20 minuten op 170°C.
Verlaag de temperatuur naar 160°C en bak de taart in nog 45 minuten goudbruin en gaar.
Prik met een cakeprikker of breinaald in de cake en kijk of deze er droog uitkomt.
Laat de taart nog vijf tot tien minuten langer in de oven staan als dit niet het geval is.
Laat langzaam afkoelen met de ovendeur op een kier.
Haal  de taart voorzichtig uit de vorm en zet op een mooi bord. 
Wanner je het taartje omdraait, krijg je altijd een perfect gladde bovenkant. 
Je ziet de paaseitjes erdoor schemeren die tijdens het bakken naar de bodem zijn gezakt.
Maak ondertussen het glazuur.
Doe de poedersuiker in een schaaltje en voeg de advocaat lepel voor lepel toe. 
Goed roeren tot een gladde glazuur verkregen is.


Schenk de vloeibare glazuur over de bovenkant zodat het ruim over de zijkant naar beneden dript.

Verdeel paaseitjes langs de rand en op de bovenkant van de taart. 
Dit ziet er toch super feestelijk uit?!

Wil je een alcoholvrije versie zodat ook kinderen kunnen meesnoepen? 
Vervang de advocaat in de glazuur door water met gele voedselkleurstof. 
Neem hiervan één tot twee eetlepels.


Ook na Pasen kun je dit taartje prima bakken om overgebleven paaseitjes in te verwerken.
Als je ze letterlijk even niet meer kunt zien, is dit (verstop)taartje een goed idee!
Kies voor een andere garnering en het zal nog even goed smaken.

Ik duik dit weekend - terwijl ik eerste Paasdag ook mijn verjaardag vier - even onder.
Wens ik jou graag - met of zonder eieren - hele goede Paasdagen toe!!

Liefs van mij...