Dit ben ik....
Tamar.
Mijn passies:
- tuinieren
- wildplukken
- de natuur
- dieren
- Jezus volgen
- kinderen
- koken
- bakken
- uitdagingen
- nieuwe projecten
- blijven leren
- bloggen
- Archeon
Vroeger als kind schreef ik al verhalen, brieven en geheimen in mijn dagboek!
Tot ik het bloggen ontdekte, tien jaar geleden!
Ik blog vooral over mijn (moes)tuin en wildplukavonturen en deel recepten van wat ik daarmee klaarmaak in de keuken.
Mijn droom is ooit mijn eigen kookboek uit te geven.... ik hou je op de hoogte als ik daar de moed en weg voor gevonden heb.
Dit is mijn persoonlijke plekje op het internet, mijn uitlaatklep, de plek om mezelf uit te dagen en anderen te inspireren.
Vooral mijn recepten met groente of fruit in de hoofdrol zijn ook mijn eigen naslagwerk.
Wat we eten heeft een grote impact op het milieu en dus probeer ik in mijn keuken biologisch aan de slag te gaan. De groentes haal ik uit eigen tuin en ik kook altijd vegetarisch.
Verder gebruik ik bijna alleen groenten en vruchten van het seizoen, die zo weinig mogelijk kilometers hebben afgelegd.
Maar niemand is perfect, dus belanden er ook bij mij in de keuken weleens exotische vruchten of groenten die zich van seizoen hebben vergist. Tja.
Ik ben ervan overtuigd dat koken en eten in de eerste plaats lekker en leuk moeten zijn. Kook met passie en eet met plezier!
Prinses?
Ik ben dol op in de keuken staan, maar een echte keukenprinses? Nee hoor..... Professioneel koken is niet aan mij besteed. Daar heb ik niet de juiste spullen en vaardigheden voor. Ik kook omdat ik het graag doe, omdat het ontspannend is en ik kook vooral omdat ik graag gezond eet.
Aangezien ik heel veel interesses en bezigheden, kan ik ’s avonds geen uren doorbrengen aan het fornuis. Ik ga dus vooral op zoek naar gerechten die eenvoudig en snel te maken zijn. Af en toe neem ik tijd voor een uitgebreide keukendag, waarin ik voorraden aanvul of nieuwe projecten uit probeer. Heerlijk vind ik dat!
Waarom vegetarisch?
In het kort:
- Omdat vegetarisch eten gezonder is
- Omdat vegetarisch eten vaak verrassender is.
- Omdat de productie van vlees enorm milieubelastend is; ze vraagt o.a. veel grond, water en energie.
- Omdat de massale consumptie van vlees het hongerprobleem in de wereld vergroot.
- Omdat de intensieve veeteelt niet bepaald zachtaardig omspringt met dieren.
- Omdat ik na jaren zonder vlees niet het gevoel heb dat ik iets mis. Sterker nog: het kost me veel moeite om nog een hap vlees te eten, dus dat doe ik dan ook niet
Wat wil je nog meer van me weten?
Stel gerust je vragen...
Ik vind het super dat je mijn blog leest.
Je kunt je ook aanmelden om een email te krijgen elke keer wanneer ik een blog plaats!
Of volg me via Instagram, in één klik de mooiste en meest duidelijke foto's van de laatste blogs: KLIK!
Wie weet ontmoeten we elkaar een keer!
7 opmerkingen:
Beste Tamar,
Michiel Bussink van de Stichting Land en Keuken uit Lettele werkt aan een Handleiding Buurtbongerds. Voor deze publicatie zijn we op zoek naar beeldmateriaal. Nu zagen we op jouw blog hele mooie foto's staan bij het artikel over het maken van appelazijn. Deze foto's zouden heel goed passen in het hoofdstuk Oogsten, bewaren en verwerken. Is het akkoord om deze twee foto's te mogen gebruiken voor de Handleiding Buurtbongerds?
Ik zie je reactie met belangstelling tegemoet.
Met vriendelijke groet,
Brigitte Onrust
Vrijwilliger Stichting Land en Keuken
Beste Brigitte,
Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen en mijn foto's mooi en passend vindt voor jullie handleiding. Fijn dat je dit ook netjes vraagt. Ik vind het goed dat je mijn foto's gebruikt op twee voorwaarden. Ik wil graag dat je mijn naam en blog vermeldt (misschien met de toevoeging dat mijn blog erg lezenswaardig is ;)) en ik zou graag de publicatie ook willen zien/ontvangen.
Ik hoor het graag. Mag ook via Facebook.
Groetjes,
Tamar
Hi Tamar
Mijn naam is Femke Hoekstra. Namens Studentendrukwerk.nl stuur ik deze mail. Enige tijd geleden ben ik op je website terecht gekomen en ik zie dat je interessante content deelt. Daarom leek het me leuk een samenwerking aan te gaan!
Zou je het leuk vinden om één van onze gepersonaliseerde producten te testen/ontwerpen en hier een blogpost op je blog over te schrijven? Qua blog nodigen we je uit op er lekker je eigen draai aan te geven 😊. In ruil voor een blogpost met drie links erin verwerkt, krijg jij de producten helemaal gratis in de vorm van een barterdeal.
Als je het leukt lijkt een samenwerking aan te gaan, stuur me dan een berichtje op Femke@Studentendrukwerk.nl :)
Hi Femke,
Ik sta zeker open voor een leuke samenwerking. Heb je gemaild en inmiddels hebben we een super goede deal/afspraak gemaakt. Ik heb mooie producten van jullie ontvangen en in ruil daarvoor schrijf ik een blog, gekoppeld aan een winactie, want één bijzonder product mag ik weggeven. Hóe leuk is dit! Op een aparte pagina lees je meer over een samenwerking met mij.
Hoi! Heb je ook een nieuwsbrief waar ikme op kan abonneren. Lijkt me leuk je blogs in mijn mailbox te ontvangen ! Groetjes! Ellen
Hoi Ellen,
Wat leuk dat je dit vraagt! Momenteel verstuur ik geen nieuwsbrieven en de knop waarmee je automatisch een nieuwe blog in je mailbox kon ontvangen, is door blogspot verwijderd.
Ik kan je aanraden op de 'volgen' knop te klikken. Dan volg je mijn blog maar ik ben bang dat je alsnog regelmatig even moet checken of er nieuwe blogs online staan. Dus voeg mijn website ook even toe aan je favorieten....
Ik publiceer twee tot drie blogs per week en niet op vaste dagen. Het zal elke keer een verrassing zijn, net als het onderwerp. Maar verrassingen houden het leven leuk, toch?! Van harte welkom😁
Hoi Ellen,
Als je me je mailadres doorgeeft, zet ik je op de maillijst (heb 'm gevonden!!) 😉
Een reactie posten