zaterdag 13 maart 2021

Spaghetti omelet

Een heerlijk idee voor de week-zonder-vlees: deze spaghetti omelet!
En ik vier feest doordat de eitjes weer van mijn eigen kippetjes komen. 
Na die ijskoude week in februari waren ze zo'n tien dagen van de leg, 
maar nu krijg ik elke dag weer een eitje van ze!
Dit gerecht met ei is snel klaar en zit boordevol gezonde voedingsstoffen die je energie een boost geven. 
 Zo kun je na het eten nog een rondje (hard)lopen.
 Deze omelet is ook prima te maken met een leftover van spaghetti of andere pasta.
 Lekker!


Spaghetti omelet

      voor 6 personen

Ingrediënten:
  • 400 g volkoren spaghetti
  • 6  kleine eieren
  • 1 el olijfolie
  • versgemalen zeezout
  • versgemalen peper
  • 4 takjes peterselie
  • 1 takje basilicum
  • 120 g belegen kaas
  • 2 el boter
  • 3 tomaten
  • 2 bollen mozarella
  • 100 g vegan pepperoni van Quorn (vergelijkbaar met salami)


Hoe maak ik het klaar:
Kook eerst de spaghetti al dente volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel af in een vergiet met koud water.
Klop in een ruime kom de eieren los met wat peper en zout naar smaak. 
Rasp de kaas. Was de groene kruiden en snijd fijner. Meng deze door de eieren. Voeg ook de geraspte kaas en de spaghetti toe.  Meng goed!
Snijd de tomaten met een scherp mesje in dunne plakjes en snijd de mozarella in plakken.
Smelt in twee koekenpannen een klontje roomboter.  
Verdeel de helft van het spaghetti-ei mengsel over de twee koekenpannen.
 
Verdeel eerst de vegetarische plakjes pepperoni over de spaghetti in beide pannen.
Leg er vervolgens de plakjes tomaat op en daarna de mozarella.
Verdeel het overgebleven spaghetti-ei mengsel over de twee koekenpannen.
Bak de twee omeletten 10 tot 15 minuten aan één kant op middelhoog vuur.
Keer de omelet met behulp van een bord en bak de andere zijde nog zo'n 5 tot 7 minuten.
En.... aan tafel!

Snijd de omelet in punten.
Garneer met wat peterselie en geraspte kaas naar keuze.
Eet smakelijk!!
Je likt je vingers hierbij af...