woensdag 26 mei 2021

Kaassoufflés

Heb jij ooit bedacht om zelf kaassoufflés te maken? 
Ik eigenlijk niet! 
Ik werd op het idee gebracht door Miranda en als ik had geweten dat het

 zó leuk en makkelijk was, had ik ze al veel eerder zelf gemaakt!
Je maakt ze met maar vier(!) ingrediënten en het resultaat is vet lekker!!

Met een frisse salade uit eigen tuin erbij, smaakt dit wel heel goed!


Kaassoufflés

       6 stuks

Ingrediënten:
  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 9 plakken kaas, extra belegen
  • 1 ei
  • 6 el paneermeel

Hoe maak ik het klaar:
Ontdooi de plakjes bladerdeeg en halveer. Rek ze een beetje op...
Schaaf plakjes kaas en snijd ze doormidden.
Leg drie plakjes kaas op een half plakje bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg om de kaasplakjes heen.
Druk de randen goed aan met een vork. 
Klop het ei los in een kommetje. Bestrijk beide zijden van het deeg met het ei.
Schep een paar lepels paneermeel op een schoteltje. Haal de kaassoufflé hierdoorheen.
Bestrijk nog eens beide zijden met ei 
en verdeel hier weer paneermeel overheen.
Het is ook lekker om wat kruiden aan het paneermeel toe te voegen.
Experimenteer hier gerust mee. Wat te denken van pizzakruiden of paprikapoeder?
Laat de kaassoufflé rusten en maak op deze manier zes stuks.

Verhit olie in een frituurpan tot 180 graden. Bak de zelfgemaakte kaassoufflés per twee of drie stuks
 tegelijk in drie minuten goudbruin.
Let op! Ze draaien niet vanzelf om, na 2 minuten help je ze draaien, 
zodat beide zijden gelijkmatig bruinen.

Laat uitlekken op keukenpapier en serveer!

It's snacktime!!

Naast lekkerder is het ook lonend om ze zelf te maken.
In de supermarkt kosten 6 kaassoufflés van Mora 1,79. 
Drie plakjes bladerdeeg kosten ongeveer 19 cent (Bladerdeeg AH)), de kaas
kost je 45 cent, het ei - wordt door mijn kippen gelegd - kost je 16 cent en 
het paneermeel maak je zelf van restjes gedroogd brood. Da's bij elkaar 80 cent. 
Een euro goedkoper dan van Mora.
(Natuurlijk ga je niet vergelijken met een B-merk, want wat je zelf maakt is klasse!)



Vet lekker bij frietjes en salade, maar ook lekker op een broodje, of gewoon eh.... voor de lekkere trek!