zaterdag 7 oktober 2023

Gekruide Gojibessoep

 Gojibessen in de soep? Ja... dát kan en het smaakt ook nog eens ongelooflijk lekker.
Maar ik was nooit op het idee gekomen zonder het receptje te hebben gezien op de blog 
van 'de gulle aarde' (hier) 
Natuurlijk paste ik het wat aan. Met meer dan voldoende verse gojibessen uit de tuin, 
gebruikte ik die in plaats van gedroogde.
Heb je alleen gedroogde gojibessen?  Week ze eerst in koud water en 
voeg ze vervolgens toe aan je soep.
De mooi oranje kleur komt van de verse besjes.
Qua uiterlijk lijkt wat op pompoensoep, maar qua smaak is het uniek.
Een beetje  hartig met pit en natuurlijk weet je dat dit soepje stikgezond is!


Gekruide gojibessoep

    voor 3 kommen

Ingrediënten:
  • 125 g verse gojibessen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 kleine uien
  • 1 klein pepertje
  • 2 tomaten
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1 el groentebouillonpasta
  • 1/2 l water
  • wat blaadjes gedroogde brandnetel


Hoe maak ik het klaar:
Dit is echt weer zo'n leuk tuinsoepje. Mijn kleine rode peper is niet veel groter dan de verse gojibessen en de tomaten zijn mooi geel met donkere strepen. De groentebouillon kun je van een tablet maken, maar mijn zelfgemaakte pasta is niet alleen kruidig en puur, maar ook veel lekkerder. Met alle ingrediënten uit de tuin natuurlijk. Je kunt de brandnetel weglaten of verse topjes nemen. Ik gebruikte wat brandnetelblad van mijn gedroogde voorraad die ik in de winter als thee drink.

Pel en snipper de ui. Snijd het pepertje overlangs door, haal het zaad eruit en snijd heel fijn. 
Verwarm de olie in een ruime pan en fruit de ui en peper twee minuutjes. Roer af en toe.
Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze samen met de gojibessen en het komijnpoeder toe. 
Roerbak enkele minuten en maak intussen de bouillon van de pasta, een blokje of poeder.
Schenk de bouillon erbij, samen met de gedroogde brandnetel.
Breng aan de kook en leg het deksel op de pan.
Laat zachtjes 10 minuten koken. Maak de soep fijn met een staafmixer en serveer.

Ik at het gezellig met oudste zoon voor de lunch met getoast brood erbij.
En we lieten het ons goed smaken.
Lekker soepje!!

En ideaal om lekker veel gojibessen eens op een andere manier te eten!