dinsdag 8 januari 2019

Soep uit de wok met Chinese Kool

't Is tijd voor een lekker slank en bijzonder soepje!
Het bijzondere is dat deze soep uit de wok komt: een echte mix tussen oost en west dus.
Met in de hoofdrol de veelzijdige, smaakvolle Chinese Kool die, oh wonder, nog uit mijn tuin komt.
Die heerlijk  half-oosters, half-Nederlandse groente, waarmee ik ook een heerlijk stamppotje uit de wok tover.

Het groeide nog in mijn tuin en bestond uit een soort baby kooltjes. Ik had ze laat gezaaid en dan krijg je dus dit.  In deze woksoep gingen er zo'n tien, maar ik raad jullie aan een gewone Chinese kool te gebruiken.
In dit heerlijke, voedzame en slanke soepje.....


Soep uit de wok met Chinese kool

                        maaltijdsoep voldoende voor 6 tot 8 personen
Ingrediënten:
  • 625 g Chinese kool
  • 3 rode uien
  • 200 g Chinese eiermie
  • 3 el zonnebloemolie
  • 3 cm verse gember
  • 4 bosuitjes (kan ook uit de vriezer)
  • 300 g vegetarische wokstukjes of quorn
  • 2 el ketjap
  • 2,25 l groentebouillon van pasta, poeder of blokjes
  • gebakken uitjes, optioneel
Hoe maak ik het klaar:
Maak de Chinese kool schoon en snijd in smalle repen. Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
Kook de Chinese eiermie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Bak in een koekenpan de vegetarische wokstukjes of quornblokjes tot ze goed warm zijn.

Verhit de olie in een grote wok en fruit de ui één minuut. Schil de gember en snipper in hele kleine stukjes. Voeg toe aan de ui. Voeg ook de kool toe en bak al omscheppend op hoog vuur voor 2 minuten. Maak de groentebouillon. Ik gebruik tegenwoordig altijd mijn zelfgemaakte bouillonpasta en dat werkt super goed. Kies gerust voor bouillonblokjes als je dit niet hebt.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Eigenlijk is hier de soep uit de wok al grotendeels klaar.

Verdeel de mie over de diepe borden van het aantal eters. Snijd de bosuitjes in ringetjes of gebruik ingevroren stengelui.
 Verdeel deze samen met de vegetarische blokjes over de mie. 

Breng de soep op smaak met sojasaus en verdeel deze, kokendheet over de borden.
Zet eventueel de ketjap op tafel en serveer met gebakken uitjes.

Geniet van deze heerlijke woksoep waarin Oost en West  samenkomen.

Eet smakelijk!